BMW satser på nyt superbatteri til elbiler

Med en ny samarbejdspartner satser BMW stort på udviklingen af solid-state-batterier til elbiler. Et superbatteri til elbiler forventes klar om to år.

BMW satser på nyt superbatteri til elbiler

Der er fart på elbil-udviklingen hos BMW, der nu vil fremskynde de meget lovende solid-state-batterier. Sammen med en ny samarbejdspartner vil BMW udvikle et nyt batteri til elbiler, der giver både længere rækkevidde, hurtigere opladning, bedre holdbarhed og med tiden bliver billigere af producere.

Læs også: BMW finder ny måde at give elbiler længere rækkevidde

Den “hellige gral” inden for batteriinnovation

Vi har allerede skrevet en del om BMWs kommende nye generation af elbiler, der går under navnet “Neue Klasse”. Med disse biler lover BMW bedre aerodynamik, længere rækkevidde, hurtigere opladning, større ydeevne og ikke mindst nye designlinjer. Men den tyske bilproducent stopper i der. BMW har netop afsløret et samarbejde med den amerikanske virksomhed Solid Power, der specialiserer sig i udviklingen af de såkaldte solid-state-batterier.

Med dette samarbejde – og en sandsynligvis meget stor investering – vil BMW fremskynde udviklingen af det nye batteri til elbiler, der af mange kaldes for et “superbatteri”.

Den “hellige gral” inden for batteriinnovation – det omtalte solid state-batteri lover en lang række fordele. Heriblandt længere rækkevidde, hurtigere opladningstider, reduceret brandrisiko, længere holdbarhed og lavere omkostninger.

Se også: Nyheder om elbiler

BMW er langtfra de eneste

Også Ford er investor og har en udviklingsaftale med Solid Power. Der ses generelt en stor interesse for solid-state batterierne hos bilproducenterne, men et færdigt batteri har ingen kunne præstere endnu. En solid-state batteriproducent forudser, at semi-solid-state er mere opnåeligt inden for en overskuelig fremtid.

Flere bilproducenter satser dog på, at de kan opnå et sådant gennembrud inden udgangen af dette årti.

BMW forventer at kunne producere de første solid-state celler i første halvdel af 2023 med det mål at udvikle battericeller, der er store nok til at blive testet i et køretøj inden 2025.

Batterierne skal udvikles i samarbejde med Solid Power i BMWs forsknings- og udviklingsanlæg i München.

Se også: Din elbil skal have den bedste forsikring