Konkurrencen er hård: BMW i stort elbil-sats

Med en stor investering i produktion af elbiler og batterier til dem tager BMW kampen op i et ekstremt konkurrencepræget marked.

Konkurrencen er hård: BMW i stort elbil-sats

BMW har meddelt, at de vil næsten fordoble sin investeringen i et planlagt produktionsanlæg for elektriske køretøjer i Ungarn, og også tilføje batteriproduktionskapacitet til anlægget.

BMW har hurtigt udvidet sit sortiment af elbiler og sin produktion i løbet af det seneste år, og det ser ikke ud til, at de har planer om at sætte farten ned. Den seneste besked fra det tyske mærke fortæller, at de næsten fordoble investeringen i et nyt produktionsanlæg til elbiler i Ungarn til 2,08 milliarder dollars. BMW vil også tilføje en batteriproduktionslinje til en værdi af 500 millioner dollars til det planlagte anlæg.

Se også: BMWs mindste SUV-elbil kommer snart til Danmark

BMW opgraderer produktion af elbiler

Ifølge Reuters skulle BMW’s planlagte anlæg i Ungarn oprindeligt koste lidt over 1 mia. dollar og skulle have kapacitet til at producere 150.000 køretøjer årligt. Nu, med de ekstra midler, er fabeikkens opgraderede produktionskapacitet uklar, især fordi den nu også vil omfatte produktion af battericeller.

Større produktion, lavere omkostninger

I en kommentar til Reuters udtalte BMW’s vicepræsident for batteriproduktion, at “den tætte forbindelse mellem batterimontering og køretøjsproduktion er en del af vores strategi”. Forhåbentlig fører det til højere produktionsmængder og lavere omkostninger til fremstilling.

BMW fremhævede ikke, hvorfor de ville udvide deres investering, og heller ikke om andre anlæg ville få samme behandling.

Tesla er en uventet konkurrent

Den store popularitet for Tesla har overrasket de store velkendte bilproducenter, og er kommet ind på markedet for luksusbiler i løbet af de seneste par år . Og det er noget BMW og andre producenter af premium-biler kan mærke.

Med sin fortsatte udvidelse af produktionen satser BMW stort på elbiler som fremtidens køretøj. BMW kan dog forvente at skulle arbejde hårdere end nogensinde før, for konkurrencen fra nye og gamle elbilmærker bliver kun større.

Se også: Nyheder om elbiler