Test, bedømmelse og pris på BMW iX3

BMW iX3 er en stor, praktisk og velkørende elektrisk SUV, der er oplagt til den større familie. Læs hvad der er godt og skidt i iX3 i denne test.

Test, bedømmelse og pris på BMW iX3

Er det BMW iX3 i skal vælge i jagten på en elektrisk familiebil? iX3 byder på god plads, fine køreegenskaber og utrolig høj komfort.

Se også: Alle elbiler fra BMW

iX3 er én ud af tre elektriske SUV’er fra BMW, der i størrelse og pris placerer sig mellem iX1 og iX. Modsat de to andre er iX3 ikke bygget på en ren elektrisk platform, og byder derfor heller ikke på det nye iDrive 8 infotainmentsystem.

Til gengæld er der masser af plads, komfort og køreglæde at finde i iX3, men er det godt nok til prisen? BMW iX3 har en pris fra 529.000 kroner.

Hvad er godt og hvad er skidt ved BMW iX3? Læs vores bedømmelse af den nedenfor.

Konklusion på test af BMW iX3

BMW iX3 ender med at flot samlet score på 82 ud af 100. Det betyder, at den løber med den fornemme bedømmelse “Virkelig god”, blot tre point fra at være “Fremragende”.

Hvordan klarer iX3 sig i forhold til andre elektriske SUV’er i prisklassen 500.000 til 599.999 kroner? Rigtig godt, hvor den nupper en flot 1. plads.

Når det gælder kvaliteten, er bygge- og materialekvalitet i typisk god BMW-stil. Man kommer dog til at betale for det, og derfor ender iX3 med bedømmelsen “OK kvalitet til prisen”. Læs mere om Kvalitet/Pris Ratio.

I sikkerheds- og crashtest scorer BMW iX3 topkarakter med 5 ud af 5 stjerner.

Se også: Varianter, priser og specifikationer på BMW iX3

Se flere billeder af BMW iX3

Det gode ved BMW iX3

Lad os starte med designet, nærmere det indvendige design. Sæderne er meget komfortable og støttende, den er flot skruet sammen og kvaliteten af materialerne er rigtig flot. Derudover er det ekstremt stille i den, selv på motorvej.

Der er også meget komfortabelt i iX3 og god plads – både foran og bagi. Bagagerummet på 510 liter har en fin størrelse.

Selvom BMW iX3 er en relativ stor og tung bil, har den gode køreegenskaber. Man glemmer til tider, at den er en SUV.

Rækkevidde på 453 kilometer er udmærket og det samme er opladning på op til 155 kW. Der findes dog elbiler på samme størrelse, der både kører længere og opladere hurtigere.

Sikkerheden er i top i BMW iX3. Den scorer 5 ud af 5 stjerner hos Euro NCAP.

Se også: Prøvekør en BMW iX3

Dette kunne være bedre ved BMW iX3

Godt nok har iX3, i forhold til biltypen og dens størrelse, sportslige køreegenskaber, men den er langtfra den stærkeste og hurtigste i feltet. Man kunne have ønsket en model med lidt mere power.

Teknologisk er iX3 efter BMWs egne iX1 og iX, og også efter flere andre elbiler på markedet. Vil du have det nyeste og smarteste, er det ikke iX3 du skal købe.

Infotainmentsystemet er ikke det mest brugervenlige og funktionsrige. Heldigvis er der både Apple CarPlay og Android Auto.

Se også: Kommende elbiler i Danmark

Alternativer til BMW iX3

BMW iX3 er en elektrisk SUV i mellemklassen. iX3 skal konkurrere mod elbiler som Mercedes-Benz EQB, Nio EL6, XPeng G9, Volvo XC40, Audi Q4 e-tron samt crossovere i samme prisklasse, som Volvo C40.