BYD klar til lancering af ny elbil i Danmark

BYD udvider sortimentet i Danmark. BYD er nemlig klar til lancering af deres sjette elbilmodel i Danmark - men hvilken er det?

BYD klar til lancering af ny elbil i Danmark

Verdens største producent af elektriske biler, kinesiske BYD, kom til Danmark i oktober 2022. I dag har de fem elbiler i sortimentet og én mere er på vej.

Se også: Priser, leasingtilbud og prøvetur i nyeste elbiler

BYD udvider sortimentet af biler i Danmark

BYD startede ud med elbilerne Atto 3, Tang og Han i Danmark. Siden da er Han forsvundet og tre andre elbilmodeller er kommet til. I dag har BYD modellerne Dolphin, Atto 3, Seal, Seal U og Tang i deres danske sortiment.

Det er dog ikke nok for BYD, der i Kina tilbyder et enormt udvalg af elbiler og er dominerende på markedet, hvor de presser priserne i bund. Men det er ikke kun i hjemlandet, at BYD presser konkurrenterne.

BYD har øget deres fokus på det europæiske marked, hvor der skal introduceres både flere modeller og produktionslinjer.

På trods af en sløv start i Danmark er BYD så småt begyndt at få tag i markedet. I 2024 er landet på en 18. plads blandt de mest populære elbiler med modellen Dolphin og den 9. mest populære elbilproducent. Dolphin er blandt de billigste elbiler i Danmark.

På deres hjemmeside afslører BYD nu, at der er endnu en bil på vej til Danmark – spørgsmålet er blot hvilken. BYD oplyser, at bilen afsløres i efteråret 2024, hvilket sandsynligvis bliver på elbilmessen eCarExpo 2024.

Se også: Tal om elbiler – statistik og salgstal i Danmark (sep. 2024)

Hvilken bil lancerer BYD?

Hvilken bil introducerer BYD som den næste i Danmark? Herunder er nogle af de mest oplagte bud.

BYD Dolphin Mini

BYD Dolphin Mini. Foto: BYD

Dolphin Mini er en bybil den mindste elbil fra BYD og den billigste. Dolphin Mini forventes at kunne få en dansk pris fra 150.000 kr.

BYD Seal 06 GT

BYD Seal 06 GT

Seal 06 GT er en hatchback og konkurrent til Volkswagen ID.3, Cupra Born, Volvo EX30, Renault Megane Electric og MG4 Electric. Den forventes at koste fra 225.000 kroner.

BYD Seal U DM-i

BYD Seal U DM-i

Overraskelsen kan dog også være en helt anden. BYD kan nemlig også introducere deres første plug-in hybrid på det danske marked. Den første kan være en variant af elbilen, familiebilen og SUV’en Seal U. Plug-in hybriden af denne går under navnet BYD Seal U DM-i, som forventes at være billigere end den rene elbilmodel.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler i Danmark

Kan danskerne fristes med billige elbiler?

BYD har solgt godt i lande som Brasilien, Israel, Thailand og Australien, men danske bilkøbere er fortsat mindre begejstrede for at købe en elbil fra kinesiske mærker.

BYD har dog en fordel ved at have et meget stort udvalg af elbiler til overkommelige priser, som ser ud til at friste danskerne i større og større grad. BYD er hertil på vej med elbilen Dolphin Mini, der med en pris omkring 150.000 kr. bliver en af de billigste i herhjemme.

De europæiske bilproducenter er dertil også på vej med små billige elbiler, som skal kunne konkurrere mod BYDs.

Se også: Her er de absolut billigste elbiler på de danske veje

Vi anbefaler:
Se hvilke elbiler der er Bedst i Test
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den