BYD sænker prisen på Tesla Model 3-konkurrenten Seal

Sedanen BYD Seal er blevet 5,3 procent billigere i hjemlandet Kina og er nu markant billigere end Tesla Model 3. Det er uvist, om den nye og billigere Seal kommer til Danmark.

BYD sænker prisen på Tesla Model 3-konkurrenten Seal

Den kinesiske elbilgigant BYD har mandag lanceret en ny og billigere udgave af den elektriske sedan Seal.

BYD Seal Honor Edition, som den helt præcist hedder, har en startpris på 179.800 kinesiske yuan. Dermed er den blevet 5,3 procent billigere end tidligere, i og med den før havde en startpris på 189.800 kinesiske yuan.

Det er på selskabets konto på det sociale medie Weibo, at BYD kunne annoncere nyheden. Det skete, efter BYD kunne offentliggøre, at man nu har produceret syv millioner biler.

Den nye udgave af BYD Seal er baseret på samme elbilplatform som forgængeren – e-platform 3.0. Den kan fås med BYD Blade-batteripakker på enten 61,4 kWh eller 82,5 kWh. Den lille batteripakke giver en CLTC-rækkevidde på 550 km, mens rækkevidden i det store batteri er på 700 km. Efter WLTP-normen har den tilsvarende BYD Seal med stort batteri dog ”kun” en rækkevidde på 570 km.

Se også: Priser og specifikationer på BYD Seal

Bliver BYD Seal billigere i Danmark?

Betyder introduktionen af den nye og billigere BYD Seal, at sedanen også bliver billigere her i Danmark? Formentlig ikke – men det kan dog ikke udelukkes.

I dag sælger BYD kun udgaven med 82,5 kWh batteri i Danmark – altså udgaven med stort batteri og lang rækkevidde.

Det vides ikke, om BYD planlægger at introducere varianten med det lille batteri, som altså nu er blevet 5,3 procent billigere i hjemlandet.

Hvis den vil komme til Danmark, kan vi forvente en dansk pris på BYD Seal med 61,4 kWh batteri på cirka 255.000 kroner.

Se også: Hvilke elbiler fra Byd findes i Danmark?

Nærmeste konkurrent til Tesla Model 3

BYD Seal er en direkte konkurrent til Teslas populære sedan, Model 3. Seal måler 4.800 mm i længden, 1.875 mm i bredden og 1.460 mm i højden. Det er 80 mm kortere, 27 mm bredere og 18 mm højere end Tesla model 3.

Med det nye prisfald i Kina er BYD Seal markant billigere i hjemlandet end Teslas konkurrent, som koster fra 245.900 kinesiske yuan.

Ligesom i Kina er der er herhjemme tæt konkurrence mellem de to biler – i hvert fald når det gælder bilernes positionering på markedet. Med en startpris på 340.090 kroner er Tesla Model 3 er lige akkurat billigere end Seal.

Se også: Sammenlign elbiler på priser og bedømmelser

Starter priskrig med benzindrevne biler

Tidligere på året indledte BYD en såkaldt ”befrielseskamp” mod benzindrevne biler ved at lancere en række billigere versioner af sine bedst sælgende elbiler – senest Seal.

BYD lancerede den nye Dolphin Honor Edition i sidste måned, der starter ved bare 99.800 yuan. Dernæst fulgte BYD op med et stort prisfald på Atto 3 – den, der hedder Yuan Plus i Kina – som nu koster fra 119.800 yuan.

BYD sendte også nærmest chokbølger i bilindustrien med introduktionen af bybilen Dolphin Mini (Seagull i Kina), der starter ved kun 69.800 yuan.

For nylig introducerede BYD også den kompakte SUV Yuan UP, som koster fra kun 96.800 yuan.

Den kinesiske producent sætter med andre ord alle sejl ind på at være førende, når det kommer til billige elbiler.

Tesla er på vej med en Model 2, som skal konkurrere med især BYD, men også det stigende antal billige elbiler, der finder vej i de kommende år.

Vi anbefaler:
Test og anmeldelser af elbiler i Danmark
Disse elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026
Hvilke elbiler er de billigste på markedet?
Markedets bedste forsikring af elbiler får du hos if