BYD sætter ny salgsrekord i juni

BYD har solgt mere end 340.000 elektriske biler i juni. Dermed slår de sidste års salg med 35 procent og sætter samtidig sakl

BYD sætter ny salgsrekord i juni

Rygterne siger, at salget af elbiler hos Tesla for anden måned i træk er dykket. Sådan ser det dog ikke ud hos konkurrenten BYD, der sætter salgsrekord.

Se også: Se specifikationer, priser og billeder af elbiler

BYD solgte 341.658 elektriske biler i juni 2024

BYD har ikke formået at indtage den danske top 10 liste endnu, men har på et globalt plan solgt mere end 340.000 elektriske biler i juni.

Med 341.658 elektriske biler langet over disken sætter BYD dermed nye salgsrekord. BYD havde tidligere en rekord på 341.043 elektriske biler fra december 2023.

Dette inkluderer både rene elbiler og hybridbiler. BYDs salg af elbiler steg med 13 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

I hjemlandet Kina har BYD med aggressive prisnedsættelser på populære modeller som Seagull, Atto 3, Dolphin og Seal sat godt gang i salget.

Elbil til kun 67.000 kr.

Seagull, BYD’s mest prisvenlige elbil, starter ved en forbløffende lav pris på 9.000 euro (cirka 67.000 kr.) i Kina.

Når Seagull kommer til Danmark bliver det dog til en anden pris. Priskrigen i Kina er voldsom og flere bilproducenter taber penge på de solgte elbiler. Men i Europa ser et anderledes ud for de kinesiske bilmærker.

I Europa tjener de kinesiske bilproducenter nemlig langt mere på deres elbiler end i hjemlandet, hvor de sælges til mere end dobbelt pris.

Når BYD Seagull lander i Danmark forventes den at koste fra cirka 150.000 kr.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Højere importtold rammer BYD

En ekstra importtold på kinesiske producerede elbiler vil også ramme BYD. BYD pålægges en ekstra told på 17,4 procent.

Det tyder dog på, at BYD kan måske absorbere de ekstra omkostninger takket være højere fortjenstmargener på nogle af de elbiler de sælges i EU.

Se også: Disse elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026

Vi anbefaler:
De billigste elbiler i Danmark
if har markedets bedste elbilforsikring