BYD Seal U bliver endnu et alternativ til Tesla Model Y

BYD har endnu en elbil på vej mod Europa. I denne omgang er det Seal U, der med en skarp pris og masser af plads skal konkurrere mod Tesla Model Y.

BYD Seal U bliver endnu et alternativ til Tesla Model Y

Der er allerede en del spændende alternativer til Teslas esktremt populære Model Y under udvikling, heriblandt XPeng G6 og Kia EV5. Nu vil også BYD være med en legen med deres Seal U.

Se også: Sammenlign elbiler

En af BYDs billigste elbiler

Der går ikke længe inden BYD lancerer Dolphin her i Danmark, der er deres bud på en lille og billig elbil – og den er der store forventninger til. Efter Dolphin har BYD allerede endnu en elbil i kurs mod Danmark.

Lige nu tilbyder BYD Att0 3, Tang og Seal herhjemme og har derfor ikke en direkte konkurrent til Tesla Model Y, der er den absolut mest populære bil i Danmark, og i verden lige nu. Att0 3 er en lille SUV, Tang er en stor SUV med plads til syv personer og Seal er en sporty sedan.

Ligesom mange andre bilproducenter vil BYD gerne stjæle lidt markedsandele fra Model Y, som har vist sig at være en meget populær størrelse. Og netop det tomrum skal Seal U udfylde.

Seal U bliver også en konkurrent til Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq iV, Hyundai Ioniq 5, Audi Q4 e-tron og flere andre.

Se også: Se de bedste elbiler til familien

Fine specifikationer til prisen

Det er vigtigt for BYD at holde prisen nede på Seal U, der gerne skal konkurere mod Model Y, der starter ved cirka 382.000 kroner. Dog skal elbilen samtidig friste med gode specifikationer.

Derfor skulle Seal U få en stor og flot 15,6 tommer infotainmentskærm, en lækker kabine med god plads og et design, der skulle passe bedre til Europa. Bagagerummet rummer 570 liter og kan udvides til 1.449 liter.

Basismodellen er udstyret med et batteri på 71,7 kWh og en WLTP-rækkevidde på 420 kilometer med en motor, der yder 152 kW (204 hk). Den fås også i en udgave med lang WLTP-rækkevidde på 500 kilometer med et større 86 kWh batteri.

Som de andre BYD-elbiler er lynopladning ikke imponerende hurtig. 30 til 80 procent tager 28-29 minutter og vil altså være med en relativ lav effekt.

Se også: Alle elbiler fra BYD

BYD har endnu ikke afsløret prisen på Seal U, men modellen skulle lande i Europa til næste år. Prisen forventes at være lidt under 400.000 kroner.

Se også: Få den bedste elbilforsikring hos If