Kia EV5 lanceres snart: Ny konkurrent til Tesla Model Y

Den kommende Kia EV5 er en elektrisk SUV med masser af plads og en forventet skarp pris, der gør den til en direkte konkurrent til Model Y.

Kia EV5 lanceres snart: Ny konkurrent til Tesla Model Y

Mange bilproducenter kigger lidt misundeligt på Tesla og deres populære Model Y, der er verdens mest solgte elbil, når der udvikles nye modeller. Derfor er der naturligvis også masser af spændende konkurrence på vej til Tesla, heriblandt fra sydkoreanske Kia. Kia løfter nemlig snart sløret for EV5.

Se også: Overblik over alle elbiler

Kia EV5 præsenteres den 25. august

EV5 bliver den næste elbil fra Kia, der indtil videre tilbyder tre forskellige elbilmodeller: Kia EV6, Niro EV og e-Soul. Kia er også på vej med EV9, der er en stor elbil med plads til syv personer.

Selvom EV9 er en imponerende og meget iøjnefaldende bil, er EV5 en meget mere interessant bil. Med et spændende design, masser af plads og høj komfort samt en konkurrencedygtig pris kan den nemlig blive en storsællert.

Indtil videre har Kia kun lanceret EV5 som en konceptbil, men gør nu klar til lanceringen af den den produktionsklare EV5.

Kia har nemlig afsløret, at EV5 lanceres den 25. august på Chengdu Motor Show i Kina.

Se også: Se alle kommende elbiler

Hvad ved vi om Kia EV5?

Ydeevne, rækkevidde, opladning, mål, liter og andre specifikationer på Kia EV5? Ja, det er altså ikke meget der er afsløret om EV5 endnu – men lidt er der alligevel.

Først og fremmest er der designet, som Kia har vist frem i form af konceptbilen. Kia er generelt ikke bange for at benytte konceptbilernes design, selvom det ofte er meget vovet. Men se bare på konceptudgaven af EV9 og den produktionsklare EV9. Vi forventer samme fremgangsmåde med EV5.

Kia EV5
Kia EV5

Den forventes at blive udstyret med et batteri på 82 kWh, der kan give en rækkevidde på over 600 kilometer.

Ydeevnen? Mon ikke EV5 bliver rigeligt hurtig.

EV5 skal gerne være prisbillig, hvis den skal kunne konkurrere mod Model Y. Det betyder, at der også skal være kompromisser for at holde prisen nede. Rygterne går på, at EV5 ikke bygges på en 800 volt arkitektur, men en 400 volt, hvilket er betydeligt billigere. Det vil dog betyde en langsommere opladning.

Du kan læse mere om Kia EV5 her.

Vi sidder her på mobilsiden klar med alle nyhederne om Kia EV5 den 25. august.

Se også: Find den bedste elbilforsikring hos If