Cadillac Lyriq kan være på vej mod Danmark

GM ser ud til at vende tilbage i Danmark - denne gang med fokus på elbiler. Cadillac Lyriq kan blive den første model herhjemme.

Cadillac Lyriq kan være på vej mod Danmark

Det er omtrent et år siden, at den amerikanske bilproducent General Motors (GM) afslørede, at de gerne ville vende tilbage til Europa. Nu tyder det på, at der er handling bag disse planer. Den flotte elbil Cadillac Lyriq kan derfor blive en af de første elbiler, som køretøjsproducenten tager med til Danmark.

Se også: De bedste elbiler til familien

Cadillac Lyriq er luksus-SUV på strøm

Den store elektriske Lyriq er en imponerende elbil, der byder på masser af spændende teknologi, lækker luksus og fornuftige specifikationer.

Lyriq er en stor elbil, der for eksempel har Audi Q8 e-tron, Polestar 3, BMW iX, Jaguar i-Pace og Mercedes EQE SUV som konkurrenter.

Den byder på en stor rummelig kabine samt masser af plads til bagagen. Bagagerummet er nemlig på hele 793 liter. Lyriq har derudover et meget spændende cockpit med en 33 tommer kombineret fører- og infotainmentskærm.

Se alle kommende elbiler i Danmark

Cadillac Lyriq er udstyret med et enormt 102 kWh batteri, der giver en rækkevidde på op til 502 kilometer. Det er dog efter EPA-standarden, så forvent en lidt længere WLTP-rækkevidde på Lyriq.

Det store batteri kan med 190 kW ladeeffekt ved en DC-lynlader lades hurtigt op.

Lyriq kommer i to varianter, hvor topmodellen byder på firehjulstræk og hele 500 hestekræfter. De to elektriske motorer tvinger den store elbil på 2,5 tons fra 0-100 km/t på 4,6 sekunder.

Prisen på Cadillac Lyriq? Den er i hjemlandet en anelse billigere end Audi Q8 e-tron, der herhjemme starter ved 699.990 kroner.

Andre elbiler på vej fra GM

Der er dog også andre elbiler, der kan være på vej fra GM, der har bilmærkerne Cadillac, Chevrolet, Buick og GMC.

Hos Chevrolet finder man den lille og budgetvenlig Bolt EV, samt den enorme pick-up truck Silverado EV og SUV’en Blazer EV.

Chevrolet er også vej med Equinox EV, der forventes at blive en konkurrent til populære elbiler som Tesla Model Y, Volkswagen ID.4 og Hyundai Kona.

Til sidst, men ikke mindst, arbejder Cadillac også på den vilde elbil Celestiq.

Danmark er med i første omgang

Danmark er angiveligt et af den lande som GM vil priotere, når de kommer tilbage til Europa. Det skulle efter sigende ske allerede til efteråret.

Se også: Test af elbiler