Citroën Ë-C3 får dansk pris: Danmarks billigste elbil

Citroën er nu klar med salgsstart og en dansk pris på den lille bybil Ë-C3. Se den skarpe pris, specifikationer og billeder af Citroën Ë-C3.

Citroën Ë-C3 får dansk pris: Danmarks billigste elbil

Er du på jagt efter en lille og billig elbil, bør du tage et kig på den nye Citroën Ë-C3, der lander herhjemme lidt senere i år.

Læs også: Sammenlign elbiler på pris, specifikationer og kvalitet

Citroën Ë-C3 koster fra 179.990 kr.

Citroën præsenterede deres lille elektrisk bybil, Ë-C3, tilbage i oktober sidste år, og nu er den snart klar til at blive solgt her i Danmark.

Blev den lige så billig, som bilmærket lovede dengang? Ja, det må man sige, for Ë-C3 overhaler både BYD Dolphin, MG4 Electric, Nissan Leaf og Dacia Spring på pris, og er derfor den billigste elbil i Danmark.

Den nye Citroën Ë-C3 har nemlig fået en dansk pris fra 179.990 kroner.

Citroën Ë-C3 kommer til Danmark i tre varianter: You!, Impress og VTR Sport. Basismodellen er You!, hvor man blandt andet får 16” fælge, Head Up-display, fartpilot med hastighedsbegrænser, skiltegenkendelse, el-justerbare sidespejle og 6 airbags.

Vælger man Citroën Ë-C3 Impress til 192.990 kroner får man blandt andet 17” alufælge, bakkamera, aut. klimaanlæg, 10” touchskærm med trådløs Apple CarPlay, trådløs opladning og regnsensor.

Topmodellen er Citroën Ë-C3 VTR Sport til 199.990 kroner, der blandt andet har varme i forsæder, akustisk lamineret forrude, 3D navigation og varme i rat.

Den fås i fem farver: Polar White, Montecarlo Blue, Elixir Red, Mercury Grey og Perla Nera Black.

Se også: Kommende elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

Citroën Ë-C3 lander i 3. kvartal

Citroën ë-C3 bliver produceret i Slovakiet på Stellantis fabrikken Trnava og forventes introduceret på danske marked i 3. kvartal 2024.

I 2025 introduceres en endnu billigere variant af Ë-C3, der forventes at koste omkring 150.000 kroner.

Læs også: Disse elbiler er Bedst i Test

Læs også: Test og anmeldelser af elbiler

Rækkevidde op til 320 kilometer

Hvor langt kører Citroën Ë-C3 på en opladning og hvordan er dens specifikationer ellers?

Citroën Ë-C3 er en lille elektrisk bybil med 5 siddepladser og et bagagerum på 310 liter. Den har et 44 kWh LFP-batteri, der giver den en rækkevidde på op til 320 kilometer.

Man skal dog være opmærksom på, at bilen ikke er udstyret med varmepumpe, og rækkevidde om vinteren vil derfor være ganske meget kortere. Til gengæld kan den lynlade med 100 kW, som giver 20 til 80 procent på 26 minutter.

Den lille elbil yder 113 hestekræfter og med en topfart på 135 km/t.

Se også: Specifikationer, bedømmelse og pris på Citroën Ë-C3

Citroën Ë-C3 er udstyret med en 10,25 tommer infotainmentskærm med Android Auto og Apple CarPlay. Det er muligt at planlægge rejser, overvåge opladningsstatus og batteriniveau i navigationssystemet takket være en ny e-ROUTES app fra Citroën.

Vi anbefaler:
Guide til opladning af elbil med ladeboks i hjemmet
Se bedste forsikring til elbiler
Den bedste ladeudbyder kan være Looad