E.ON vil opsætte 1.000 nye ladepunkter inden udgangen af 2023

E.ON fremviser ambitiøs plan for at udvide deres offentlige ladenetværk på tværs af landet. Minimum 1.000 ladepunkter skal opsættes inden udgangen af 2023.

E.ON vil opsætte 1.000 nye ladepunkter inden udgangen af 2023

En af Danmarks største ladeoperatører, E.ON, er nu klar med en ambitiøs plan med massive investeringer i at udvide deres offentlige ladenetværk på tværs af landet. Det gælder lynladere i byerne og på hovedveje, samt alle slags ladere i hele landet, også i populære feriebyer og på øer.

Salget af elbiler og plugin-hybrider er større end nogensinde før. Salget udgjorde ifølge Dansk E-Mobilitet 42,5 procent af det samlede bilsalg i andet halvår af 2021. Det er næsten en fordobling i forhold til salget i første halvår 2021, der udgjorde 26,8 procent.

Læs også: Mange elbilejere bekymrede over opladningsinfrastrukturen

Der skal opsættes minimum 1.000 ladepunkter

E.ON vil som minimum opsætte yderligere 1.000 ladepunkter op inden udgangen af 2023, som udvidelse til deres nuværende mere end 1.600 ladepunkter .Allerede nu har E.ON aftaler med 19 kommuner om at installere både lynladere, hurtigladere og byladere. Udvidelsen vil ske i etaper, og første etape er en større udrulning med markante investeringer i byer, ved motorveje og hos private virksomheder.

”Vi er meget opmærksomme på, at der er stor efterspørgsel blandt plugin-hybrid- og elbilejerne i forhold til at få infrastrukturen udbygget både med nye placeringer og med udbygning af kapacitet på eksisterende lokationer. E.ON sætter derfor nu markant fart på udbygningen af ladenetværket til elbiler på tværs af landet. Vi vil med udrulningen af flere ladestandere imødekomme flere behov, fx lynladning i byerne, så man kan lade hurtigt og køre ud at parkere, hvis det er svært at få plads ved byladerne,” siger Anders Krag, business manager i E.ON Drive

Af de 1.000 ladepunkter oplyser E.ON, at mindst 100 skal være lyn- og hurtiglade-punkter langs motorvejene og i byerne.

Kan ikke løfte opgaven alene

Aftaler om nye ladepunkter er allerede på plads i 19 kommuner i 2022: Aarhus, Ballerup, Bornholm, Esbjerg, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikshavn/Skagen, Gentofte, Helsingør, Hjørring, København, Kolding, Næstved, Nordfyn, Norddjurs, Roskilde, Solrød, Syddjurs, Tønder/Rømø.

E.ON er opmærksomme på, det ikke er en opgave, man kan løfte alene. Alle udbydere af infrastruktur skal byde ind, så en samlet branche kan følge med udviklingen.

Læs også: Circle K sætter pris på opladning af elbiler og udvider

Betal for opladning med kreditkort

Uanset om man allerede er E.ON-kunde eller ej, kan man oplade sin bil på alle E.ONs ladestationer – det gælder også lynladere. Prisen per kW ved E.ONs lynladere ligger lige nu på 4,95 kroner ved betaling med kreditkort.

Der er mulighed for at betale med kreditkort på alle ladestandere i E.ONs offentlige netværk (direkte eller via E.ON Drive appen), og naturligvis kan E.ONs egne kunder lade via deres ladebrik til deres abonnementspriser.

Læs også: Clever lynladestander i nærheden – disse er på vej