Fisker Ocean får europæisk lancering – her er nyhederne

Fisker Ocean er officielt lanceret i Europa og med det en hel del nye informationer om elbilen. Få de seneste nyheder om Fisker Ocean her.

Fisker Ocean får europæisk lancering – her er nyhederne

Dette års Mobile World Congress blev skudt godt i gang med en europæisk lancering af den elektriske Fisker Ocean. Henrik Fisker afslørede nyt om elbilen, hvor der er et stort fokus på bæredygtighed og brug af nyeste teknologi.

Se også: Banebrydende elektrisk superbil på vej fra Henrik Fisker

Flere OTA-opdateringer om året

Der er allerede blevet afsløret en masse spændende ting om Ocean, der nu er blevet forudbestilt 33.000 styk af – op fra sidste reservationstal på 31.000. Under præsentation på MWC 2022 kunne Henrik Fisker fortælle, at de har været ekstremt hurtige i udviklingen af Ocean, da de ville have nyeste teknologi med ombord. En typisk ny vil tager 4-5 år om at blive klar til vejen, men i Ocean er denne udviklingstid blevet halveret.

Det har blandt andet givet mulighed for, at den kan udstyres med en state of the art digital radar, der populært kaldes “bilens øje”. En digital radar giver mulighed for at læse flere og behandle mere avancerede trafikinformationer. Det giver Ocean mulighed for avanceret autonom kørsel med Advanced Driver Assistance System (ADAS). Det betyder også, at Ocean får nyeste batteriteknologi, der giver mulighed for længere rækkevidde. CATL, verdens største producent af elbilbatterier, skulle angiveligt levere batterier til Ocean.

Henrik kunne også afsløre, at Ocean vil modtage flere årlige opdatering, der sendes ud over-the-air (OTA). Disse opdateringer vil give bilen både nye funktioner og forbedringer – de kan for eksempel være længere rækkevidde.

En stor skærm til både underholdning og kørsel

Indeni Fisker Ocean finder man en stor 17,1 tommer skærm i høj opløsning, der kan vende både horizontalt og vertikalt. Ideen er, at den skal kunne fungere til både underholdning og være praktisk under kørsel. Når bilen er parkeret (fx under opladning) kan skærmen bruges til spil eller til streaming af video og tv. Når man kører vendes skærmen til vertikal position, hvor den er mere praktisk til navigation, kameraer, musik og mere.

Hvem der står for infotainmentsystemet og hardwaren bag ved vi endnu ikke. Er det noget hjemmestrikket ser vi en udfordring i, at få udviklere af streaming- og spilapps med på ideen.

Fisker Ocean
Fisker Ocean

Genbrugt kulfiber, plastik og fiskenet

Der er stort fokus på bæredygtighed i Ocean, hvor der ifølge Henrik Fisker har været udfordringer i at få leverandørerne med på ideen. Én ting er brug af genbrugte materialer indeni i biler, men noget andet er udenpå.

Men det er altså lykkedes at gøre brug af genbrug både udenpå og indeni i Ocean. Udenpå er det brug af genbrugt plastik og kulfiber. Indeni er det interiør i genbrugt plast, fiskenet og veganske materialer.

Fisker Ocean kommer i tre varianter, hvor Sport er basismodellen, der har en rækkevidde på op til 440 kilometer og en pris på 325.000 kroner. Den vil blive drevet af en enkelt elmotor i fronten med 275 hestekræfter. Det giver en acceleration fra 0 til 100 kilometer i timen på 6,9 sekunder. Den kan få med rækkevidde op til 630 kilometer og 550 hk.

Den kommer med funktioner som California Mode, hvor alle vinduer (og soltag) rulles ned ved et tryk på en knap.

Læs også: Danske priser på Henrik Fiskers eldrevne SUV, Fisker Ocean

Fisker Ocean klar til salg i november

Elbilen Fisker Ocean kan allerede nu forudbestilles, hvor de første købere vil få leveret bilen til november. Der bliver åbnet udstillinger af Ocean flere steder, også i Skandinavien, hvor den vil kunne opleves.

Se også: Nyheder om elbiler