Ford Explorer med skarp pris klar til salg i 2024

Den familievenlige og prisfornuftige Ford Explorer kommer senere i år med en pris fra cirka 340.000 kroner og en rækkevidde omkring 500 km.

Ford Explorer med skarp pris klar til salg i 2024

Ford er ved at gøre klar til lanceringen af deres næste elbil, der går i produktion i løbet af juni. Ford Explorer forventes klar til salg til august.

Se også: Se priser, tilbud og book prøvetur i nyeste elbiler

Den vigtigste nye bil fra Ford

Fra 2035 vil Ford være en helt elektrisk bilproducent med ni elbiler i deres sortiment. Indtil videre har Ford kun haft elbilen Mustang Mach-e, der dog har gjort det rigtig godt. Mach-e blev nemlig den niende mest solgte elbil i 2023 med 1.338 biler. Læs test af Ford Mustang Mach-e her.

Mach-e er med en pris fra cirka 400.000 kroner ikke den billigste elbil på markedet, og den kan på prisen heller ikke match de mest populære elbiler. Ford skal derfor have flere elbilmodeller på markedet – og det kommer der i løbet af 2024.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Går i kødet på de prisfornuftige familieelbiler

Den vigtigste bil fra Ford i meget lang tid er elbilen Explorer. Ford er klar med Explorer senere i år, der er en elektrisk SUV med god plads, lang rækkevidde og en skarp pris. Explorer forventes at få en pris fra 340.000 kroner, hvilket placerer gør den til et spændende alternativ til Tesla Model Y, Skoda Enyaq iV, Volkswagen ID.4, Nissan Ariya, Hyundai Ioniq 5 og flere.

Se også: Disse elbiler er Bedst i Test

Kommer til Danmark til august

En artikel fra tyske automobilwoche afslører, at Ford Explorer forventes at gå i produktion til juni. Det betyder, at den vil være klar til levering kort efter – august påstår artiklen.

Danskere kan allerede nu reservere en Explorer, men her får man ikke en forventet leveringstidspunkt. Det tyder altså på, at dem med reservation får deres Explorer til august.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2023, 2024 og 2025

Specifikationer på Ford Explorer

Ford Explorer er faktisk bygget på en platform fra Volkswagen – den samme, som Volkswagen bruger til ID.4 og ID.5. Det betyder, at det er en utrolig gennemtestet platform.

Ford Explorer vil kunne opdateres OTA og understøtter både Apple CarPlay og Android Auto. Størrelsen på infotainmentskærmen er 14,6 tommer.

Ford Explorer har en længde på 4.460 mm og en akselafstand på 2.770 mm. Bagagerummet er på 450 liter, som kan udvides til 1.400 liter.

Rækkevidden bliver op til 500 kilometer og lynopladning sker ved op til 130 kW.

Disse er dog ikke de endelig specifikationer på Ford Explorer. Vi forventer, at Ford i løbet af foråret vil afsløre alle specifikationer på Ford Explorer.

Se også: Rygter, pris og specifikationer på Ford Explorer

Vi anbefaler:
Billigste opladning af elbil med ladeboks
Bedste bilforsikring til elbil
Disse elbiler er bedst til prisen