Ford præsenterer snart en ny fuldelektrisk varevogn

I denne måned vil Ford præsentere deres næste elektriske varevogn, der skal indgå i E-Transit-familien. Her er hvad vi ved om den.

I marts løftede Ford en anelse af sløret for kommende elbiler sammen med et endnu større sats på de batteridrevne køretøjer og en ny fabrik til produktion af batterier på europæisk jord. Den første nye elbil fra Ford bliver en varevogn, der præsenteres i denne måned.

Se også: Ford lancerer E-Transit Custom – en elektrisk varebil

Elektrisk Ford varevogn lanceres 9. maj

Ford har allerede delt et teaserbillede af den kommende elektriske varevogn, der præsenteres om ganske få dage. Ifølge Ford vil præsentationen af den nye varevogn løbe af stablen den 9. maj.

Den kommende el-varevogn vil slutte sig til Ford E-Transit, som er den første elektriske varevogn fra Ford. Den vil være en af fire elektriske erhvervskøretøjer, som bilmærket bil introducere inden 2024.

Ford elbil
Elektrisk Ford Puma på vej samt andre elbiler fra bilmærket.

Se også: Test og anmeldelse af Ford Mustang Mach-E

Rækkevidde og ydeevne?

Ford har naturligvis ikke afsløret nogle specifikationer for varevognen endnu. Den nuværende E-Transit har et 68 kWh-batteri kombineret med en elmotor på 181 eller 265 hestekræfter. E-Transit har en rækkevidde på op til 317 kilometer og bruttonyttelast på op til 1758 kg.

“Den nye præsentation vil markere den næste vigtige milepæl på vejen mod nul emissioner for alle Fords bilsalg i Europa og CO2-neutralitet i [vores] europæiske fodaftryk af faciliteter, logistik og leverandører inden 2035,” sagde Ford om den kommende lancering.

Udvikles af Ford Pro

Den nye elektriske varevogn er blevet udviklet af Ford Pro, virksomhedens selvstændige division for erhvervskøretøjer. Det vil være den første model, der bliver afsløret, siden Ford adskilte sin division for elektriske personbiler fra sin afdeling for forbrændingsmotorer i et forsøg på at øge investorernes interesse.

Ford Model E-divisionen er nu ansvarlig for udviklingen af virksomhedens elektriske personbiler, mens Ford Blue tager sig af de forbrændingsdrevne biler.

Vi følger med i præsentationen af varevognen den 9. maj. Læs alt om den kommende elektriske varevogn på mobilsiden efter præsentationen.

Se også: Nyheder om elbiler