Hyundai Genesis EV kan lades op trådløst – helt uden kabel

Parkér bilen på en måtte og lad den op trådløst. Det er muligheden man får med Hyundais nye Genesis GV60 - en fuld opladning tager 6 timer.

Hyundai Genesis EV kan lades op trådløst – helt uden kabel

Genesis GV60, den første elektriske bil i Hyundais luksusserie, kan lades op trådløst. Det meddelte sydkoreanerne i sidste uge. Den kompakte SUV blev præsenteret i torsdags, og samtidig præsenteredes også muligheden for at lade op trådløst, en løsning fra det amerikanske selskab WiTricity.

Genesis GV60 får trådløs opladning

Bilen har samme batteriplatform som Hyundais kommende serie af elektriske biler. Ifølge Hyundai skal den kunne køre omkring 435 km på en opladning. Genesis kommer på markedet i Sydkorea senere på året og i 2022 lanceres bilen i USA. Om den kommer ud på flere markeder er endnu ikke oplyst, men det regner vi med, at den gør.

I Sydkorea produceres blot 600 eksemplarer af den nye elektriske bil i den trådløse variant.

Se også: Find priser på trådløse opladere

6 timer at lade op fra 0-100 procent

Det tager omkring seks timer at lade bilen helt op med måtten.  Skal man lade bilen med kabel, tager det overraskende mindst ti timer, hvad enten det er en offentlig oplader, eller man lader bilen hjemme.

BMW var først ude med at introducere trådløs opladning med deres plug-in hybrid. Men Genesis bliver altså den første helt elektriske bil, der kan benytte induktiv opladning.

Hyundai gik ikke ind på detaljerne men slog fast, at den trådløse opladning er en valgmulighed og ikke noget, alle Genesis GV60 har.

Se også: Nyheder om biler