Hyundai IONIQ 5 XRT: Offroad-udgave lanceret

Hyundai IONIQ 5 er lanceret i en ny XRT-variant, der er bygget til offroad-kørsel. Hyundai IONIQ 5 XRT har stort 84 kWh-batteri og firehjulstræk.

Hyundai IONIQ 5 XRT: Offroad-udgave lanceret

Hyundai, der netop har lanceret SUV’en IONIQ 5 i en ny udgave, er nu også klar med en offroad-version. Hyundai IONIQ 5 XRT har øget frihøjde, ændret affjedering og tilbydes kun med firehjulstræk.

Se også: Sammenlign elbiler på pris og kvalitet

Hyundai IONIQ 5 XRT: Offroad familiebil på el

For blot et par uger siden præsenterede Hyundai en ny opgraderet udgave af deres familie-fokuserede elektriske SUV IONIQ 5. Den nye IONIQ 5 har fået længere rækkevidde, designændringer, nyt cockpit og andre forbedringer.

Nu lancerer Hyundai også en offroad-udgave af IONIQ 5, der har fået efternavnet XRT. Der er tale om samme familievenlige elbil, men med nogle ændringer, som gør den bedre til kørsel i ujævnt terræn.

IONIQ 5 XRT har 22,9 mm mere frihøjde, specielt afstemt affjedring og 18″ hjul med terrændæk, som forbedrer dens evne til at klare sig i ujævnt terræn.

XRT-varianten har også andre kofangere med et “digitalt camouflagemønster”, og den fås i andre farver som Ultimate Red og Cosmic Blue Pearl, der adskiller XRT yderligere.

Dens øgede til- og frakørselsvinkler sammen med et par rødmalede trækkroge, der kan trække op til 2.646 kg, forbedrer dens praktiske egenskaber i terrænet.

Se også: Specifikationer, pris og billeder af Hyundai IONIQ 5

Billeder af Hyundai IONIQ 5 XRT

Kun med firehjulstræk og stort batteri

Hyundai IONIQ 5 XRT tilbydes kun i en variant med det store batteri og firehjulstræk. Det betyder, at den vil have 324 hestekræfter og et batteri på 84 kWh. Hyundai har ikke afsløret en rækkevidde på XRT-modellen, men den må forventes at være lidt under den nuværende Performance-variant, på grund af de terrængående dæk.

Vi forventer en rækkevidde omkring 500 km for den nye XRT-model af IONIQ 5.

Se også: Alle elbiler i Danmark fra Hyundai

Pris på Hyundai IONIQ 5 XRT?

Den nye IONIQ 5 har Danmarkspremiere den 7-8. september. Indtil videre er IONIQ 5 XRT kun introduceret på det amerikanske marked, hvor den også vil blive produceret.

Med identiske specifikationer til Performance-varianten forventes i en pris samme leje. Hyundai IONIQ 5 Performance koster fra 420.000 kr.

Vi anbefaler:
Disse elbiler er Bedst i Test
De 5 bedste elbiler til familien