Hyundai IONIQ 6 får rækkevidde på 610 km – nye billeder afsløret

Hyundai har afsløret en masse nye detaljer om den kommende Hyundai IONIQ 6. Se også dugfriske billeder af den strømlinede sedan.

Efter at have afsløret de første billeder af den kommende elektriske sedan, Hyundai IONIQ 6, har den sydkoreanske producent nu løftet lidt mere af sløret for den næste elbil i IONIQ-serien. Det skete i nat dansk tid ved en online event.

Læs også: Test og anmeldelse af Hyundai IONIQ 5 (2023)

Lang rækkevidde og høj effektivitet

IONIQ 6 har et lidt utraditionelt design med en bagende, der allerede skiller vandene. Det har dog i høj grad en praktisk anvendelse, da bagenden er med til at sikre et aerodynamisk design med en luftmodstandskoefficient på kun 0,21 cd. Det hjælper med til at bringe strømforbruget ned på kun 14 kWh per 100 kilometer kørsel, hvilket giver IONIQ 6 en WLTP-rækkevidde på 610 kilometer. Til sammenligning har den noget tungere og større IONIQ 5-SUV en WLTP-rækkevidde på op til 507 kilometer.

IONIQ 6 kommer med to forskellige batteristørrelser. Standard range-modellen får et 53 kWh batteri, mens long range-udgaven kommer med et 77,4 kWh batteri.

Ligesom med IONIQ 5 kan long range-udgaven af IONIQ 6 også fås i en dual motor-udgave – enten som baghjulstrukket (RWD) eller firehjulstrukket (AWD). Dual motor-udgaven producerer 239 kW / 320 hk og har et drejningsmoment på 605 Nm. 0 til 100 km/t klares på 5,1 sekunder.

Hyundai har også afsløret dimensionerne på IONIQ 6. Den måler 4.855 mm i længden, 1.880 mm i bredden og 1.495 mm i højden. Det er 22 centimeter længere, 1 centimeter smallere og 11 centimeter lavere end IONIQ 5. Akselafstanden hedder 2.950 millimeter – blot 5 centimeter mindre end i IONIQ 5, så der vil altså fortsat være god plads til passagerer bag på bagsæderne.

Hyundai har, ikke så overraskende, genanvendt sin E-GMP-elbilplatform.

Første elbil fra Hyundai med softwareopdateringer til styreenheder

IONIQ 6 har to identiske skærme i instrumentbrættet på 12 tommer – den ene ved midterkonsollen og den anden bag rattet. Systemet giver realtidsopdateringer om ens mulige rejseområde baseret på den mængde strøm, der er tilbage, og styresystemet søger og planlægger selv den bedste rute med opladning undervejs på ens køretur.

En anden nyhed i Hyundai IONIQ 6 bliver muligheden for at udsende over-the-air-softwareopdateringer (OTA) til bilens styreenheder. Det er første gang, at det bliver muligt i en bil fra Hyundai. Via opkoblingen vil man kunne opgradere bilens selvkørende egenskaber, batteri og andre komponenter, som vil sikre en sikrere og mere behagelig kørsel med tiden. Bilens infotainmentsystem kan naturligvis også opdateres.

Fokus på behageligt interiør

Hyundai har prioriteret interiøret højt i den nye IONIQ 6. Det er udviklet med henblik på at skabe et så behageligt og personligt sted, hvor man kan slappe af. Ved præsentationen beskrev Hyundai selv interiøret som ”et kokonlignende personligt rum”.

Og mulighederne for at personliggøre interiøret er absolut til stede. Der er nemlig mulighed for at justere lyset i kabinen med intet mindre end 64 forskellige farver og seks forskellige foruddefinerede temaer, der matcher ens humør (helbredende skov, vidunderlig dag, koncentration, sindspleje, meditation, kreativt øjeblik). Hyundai ønsker også at tilføje følelser til køreoplevelsen ved at ændre i belysningens lysstyrke alt efter bilens hastighed.

Selve interiørets farve kan fås i fire forskellige farver: Mørkegrå/lysegrå, mørk oliven/lysegrå, sort/lysebrun og sort.

Velkendte features fra IONIQ 5

I den kommende IONIQ 6 finder man naturligvis også en masse funktioner, som man kender fra IONIQ 5. Den understøtter V2L, så andre elektroniske enheder kan oplades med et ganske almindeligt 220 volt strømstik.

Der gemmer sig i alt fire USB-C-porte og en enkelt USB-A-port. Sæderne er også gjort tyndere end normalt for at øge pladsen.

Der er også masser af avancerede førerassistentsystemer understøttet i IONIQ 6, blandt andet Highway Driving Assist 2 (HDA 2), Smart Cruise Control (SCC), Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Safe Exit Warning (SEW), Blind-Spot View Monitor (BVM).

IONIQ 6 kommer også med kameraer i stedet for traditionelle sidespejle og bakspejl.

Hvornår kommer Hyundai IONIQ 6?

Hyundai oplyser, at IONIQ 6 går i produktion i løbet af tredje kvartal 2022. Det er endnu uvist, hvornår man kan købe Hyundai IONIQ 6 i Danmark. Prisen er også endnu ukendt.

Hyundai IONIQ 6 vil kunne købes i følgende 12 forskellige farver: Gravity Gold Matte, Abyss Black Pearl, Serenity White Pearl, Curated Silver Metallic, Nocturne Gray Metallic, Nocturne Gray Matte, Transmission Blue Pearl, Biophilic Blue Pearl, Ultimate Red Metallic, Digital Green Pearl, Digital Green Matte og Byte Blue.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler