Kia EV9 elektrisk SUV – Kia deler specifikationer

Næste år vil Kia lancere en stor elektrisk flagskibs SUV og deler allerede nu nogle af bilens specifikationer, som acceleration og rækkevidde.

Kia EV9 elektrisk SUV – Kia deler specifikationer

Under en præsentation har Kia løftet sløret for en kommende stor elektrisk SUV, der byder på futuristisk design og spændende indmad. Udover at vise et konceptbillede af Kia EV9 frem, har bilmærket også delt specifikationer for elbilen.

I januar var Kia e-Niro den mest solgte elbil og Kia EV6 blev årets bil i 2022 på et globalt plan. Det ser ud til at gå godt for Kia og deres lille flåde af elektriske biler, som de har planer om at vokse de kommende år. Kias plan er at kunne tilbyde 14 nye elektriske modeller i 2027. Allerede fra næste år er planen at lancere to nye modeller hvert år.

Se også: Test og anmeldelse af Kia EV6

En af de modeller der vil blive lanceret næste år er en familievenlig SUV. Den elektrisk SUV er blevet et ekstremt populært bilvalg – også i Danmark, hvor SUV’erne i 2021 udgjorde næsten hver anden nye bil. Sammen med et konceptbillede af den kommende Kia EV9 frigiver bilmærket også specifikationer på den store elbil, heriblandt rækkevidde, acceleration,opladning og mere.

Se også: Elbiler fra Kia, Audi og Hyundai buldrer frem i Danmark

Kia EV9 er en stor og hurtig elbil

Kia EV9 vil angiveligt blive bygget på den samme store elektriske platform, som Hyundais IONIQ 7 vil benytte og som også bruges i EV6. Og med en ny EV-platform til disse SUV’er er der virkelig blevet plads til at eksperimentere med formen og design på bilen – som man kan se på nedenstående billeder. Her skal vi dog gøre opmærksom på, at der endnu kun er tale om konceptbilleder af EV9.

Når det kommer til specifikationerne på EV9 oplyses der ikke batteristørrelse, men en estimeret rækkevidde. Rækkevidden på EV9 skulle være omkring de 540 kilometer. Og med hurtig opladning ombord skulle det være muligt at få 100 kilometers rækkevidde efter blot 6 minutter i en oplader.

Selvom EV9 bliver en meget stor og rummelig elbil bliver den ikke langsom. Tværtimod bliver den voldsomt hurtig med en acceleration fra 0-100 km/t på blot 5 sekunder.

Bæredygtighed og autonom kørsel

Der er flere specifikationer om EV9 – uden at være meget specifikke. Kia fortæller, at der i EV9 vil være et stort fokus på bæredygtighed og autonom kørsel. Bilen vil modtage softwareopdateringer OTA (Over The Air). Bilens autonome kørsel vil byde på automatisk vejbaneskifte og “kørsel uden indblanding fra føreren på motorvejsstrækninger”.

Se også: Elektriske SUV’er i Danmark – elbiler med plads til familien