Luksus-elbilen Genesis GV60 har kurs mod Europa

Genesis GV60 byder på lang rækkevidde, høj ydeevne, lyd fra Bang & Olufsen og interiør i høj kvalitet - og nu kan den snart købes i Europa.

Luksus-elbilen Genesis GV60 har kurs mod Europa

Om Genesis, og deres elbil GV60, kommer til Danmark er stadig uvist, men den kommer i hvert fald tættere på nu. Genesis oplyser nu, at GV60 har kurs mod Europa, hvor den snart vil kunne forudbestilles. GV60 er en luksus-elbil med lang rækkevidde, dobbelt elektrisk motor med 435 hk og en acceleration fra 0-100 km/t på 4 sekunder.

Genesis, der er Hyundais luksus-brand, er bygget på samme platform ((E- GMP), som den populære og anmelderroste Hyundai IONIQ 5 samt Kia EV6, der er en af de mest rummelige elbiler på markedet. Og med det ved vi allerede en hel del om Genesis GV60, der designmæssigt minder om en kombination af de to.

Se også: Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den

Genesis GV60 – rækkevidde, opladning og ydeevne

I modsætning til de to førnævnte elbiler kommer GV60 kun med mulighed for en batteristørrelse, nemlig et 77,4 kWh. Dette batteri har fået en WLTP-rækkevidde på op til 516 km, hvilket svarer ganske fint til Long Range-udgaven af Kia EV6 med samme batteri. GV60 har også 350 kW CCS DC-opladning ombord, som giver 70 procent batteri på ned til 18 minutter.

Den kommer derudover i tre forskellige udgaver: Premium, Sport og Sport Plus, hvor den første er med en enkelt elektrisk motor og baghjulstræk, Sport er med to elektriske motorer og firehjulstræk og Sport Plus har en højere ydende frontmotor, hvilket giver et større kraftoverskud. Den største model byder på 435 hk, 700 nm og 0-100 km/t på blot 4 sekunder.

Genesis GV60 til Danmark?

Genesis er som sagt en luksus bilmærke under Hyundai Motors – men hvad indebærer det egentlig? GV60 byder blandt andet på lyd fra danske B&O, to store 12,3 tommer infotainmentskærme (her er det tydeligt at se inspirationen fra Kia EV6), digitale sidespejle med kameraer – og et forventet hav af luksusudstyr og funktioner fra Hyundais dyrere modeller.

At Genesis og bilen GV60 kommer til Europa er godt nyt, men det er endnu ikke en bekræftelse på, at bilmærket kommer til Danmark. Flere andre kinesiske bilmærker kommer til Danmark i år, heriblandt Nio og XPENG – og mon ikke også Genesis finder vej hertil? Vi håber i hvert fald på det.

Se også: De mest ventede elbiler i Danmark i 2022