Mercedes gør klar til lancering af EQS luksus SUV

Luksussedanen Mercedes EQS får snart følgeskab en af stor batteridrevet SUV. Lanceringen af den elektriske EQS SUV streames den 19. april.

Mercedes gør klar til lancering af EQS luksus SUV

Vi har længe vist, at Mercedes-Benz var på vej med en elektrisk luksus SUV, der skulle blive en del af EQ-familien – og nu er annonceringen lige på trapperne. En elektrisk Mercedes EQS SUV lanceres den 19. april.

Se også: Mercedes-Benz vil genbruge 96 procent af bilbatteriers materiale

Det første indtryk af Mercedes EQS SUV

Inden lanceringen den 19. april får vi nu det første indtryk af den elektrisk luksus SUV fra Mercedes-Benz. Sammen med invitationen til streamingeventet har bilmærket nemlig sendt et teaserbillede med. Her ser man en silhouette af EQS SUV’en, der overlader ganske meget til fantastisk.

Men kombinerer man denne samt designet på den nuværende Mercedes EQS, kan man gætte sig til, hvordan en EQS SUV vil se ud. Herunder har vi forstørret teaserbilledet:

Mercedes-Benz EQS SUV
Mercedes-Benz EQS SUV lanceres snart.

EQS SUV’en har, ifølge Mercedes, til hensigt at redefinere SUV-segmentet. Det er den tredje model baseret på den nye modulære arkitektur for elbiler i premium- og luksusklassen, EVA (Electric Vehicle Architecture). Den “kombinerer angiveligt det progressive design og komforten i EQS-salonen med pladsen og alsidigheden i det populære SUV-koncept” og tilbyder op til syv sæder.

Her kan man forvente “intuitive digitale betjeningselementer og innovative trimelementer” indvendigt, der smelter sammen for at skabe “en avantgarde-atmosfære”. SUV’en vil også have “responsivt 4MATIC-firehjulstræk og et intelligent OFF-ROAD-køreprogram” for at “sikre en bred vifte af anvendelsesmuligheder”.

Lang rækkevidde forventet

Hvad kan man ellers forvente sig af en luksus SUV fra Mercedes? Mercedes EQS er blevet kendt for dens avancerede selvkørende teknologi, dens luksuriøse kabine og ikke mindst en imponerende rækkevidde. EQS har tidligere sat rækkevidde-rekord for elbiler. I mellemtiden har Mercedes arbejdet på en bedre effektivitet i elbiler, hvilket vi har set i konceptbilen Mercedes EQXX, og mon ikke de allerede nu kan bruge noget af den viden i EQS SUV’en. Derfor forventer vi en SUV, der slår alle andre elektriske biler i kategorien på rækkevidde.

Præsentationen af EQS SUV-elbilen streames

Lanceringen af Mercedes-Benz EQS SUV vil blive streamet online og du er selvfølgelig inviteret (men du kan også vente på vores gennemgang, som kommer umiddelbart efter). Præsentationen sker den 19. april kl. 12:00 dansk tid.

Se også: Nyheder om elbiler