Mini lancerer Aceman – ny fuldelektrisk crossover

Mini har lanceret crossoveren Aceman, som er den tredje elbil efter Cooper og Countryman. Se billeder, specifikationer på og en mulig dansk pris på elbilen.

Mini lancerer Aceman – ny fuldelektrisk crossover

Elbilen Mini Aceman har ladet vente på sig i længere tid, men nu er den her endelig. BMW-ejede Mini har i dag løftet sløret for crossoveren Aceman, som kommer til Danmark til oktober.

Se også: Alle elbiler fra Mini i Danmark

Placerer sig mellem Cooper og Countryman

Mini Aceman er den tredje elbil fra producenten. I oktober kom den opdaterede Mini Cooper, og i februar så den fuldelektriske Mini Countryman dagens lys.

Den nye Mini Aceman placerer sig størrelsesmæssigt midt imellem de to eksisterende elbiler fra Mini. Den måler nærmere bestemt 4,07 meter i længden, 1,75 meter i bredden og 1,50 meter i højden. Det vil sige, at den er 21 centimeter længere, lige så høj og 4 centimeter bredere end Mini Cooper.

Mini Aceman kommer i to forskellige varianter: Basismodellen Aceman E med skrabede specifikationer og Aceman SE med bedre specifikationer.

Mini Aceman E har en elmotor med en effekt på 135 kW (184 hk) ligesom Mini Cooper. I Aceman E får du et batteri med en bruttokapacitet på 42,5 kWh – lidt større end i Cooper. Det giver en rækkevidde på op til 310 kilometer.

0-100 km/t klares på 7,9 sekunder, og tophastigheden er 160 km/t. Den understøtter 11 kW AC-opladning og 75 kW DC-opladning.

Hvis du vælger Aceman SE, får du en kraftigere motor med en effekt på 160 kW (218) – igen som i Mini Cooper SE. Her klares 0-100 km/t på 7,1 sekunder, og tophastigheden er øget til 170 km/t.

Mini Aceman SE har et større batteri med en bruttokapacitet på 54,2 kWh – det samme som i Cooper SE. Nettokapaciteten er på 49,0 kWh og giver en rækkevidde på op til 406 km. Her er DC-ladeeffekten forøget til 95 kW.

Se også: De bedste elektriske crossovere og SUV’er

Automatisk forvarmning og stemmestyring

Som noget nyt i en Mini kan Mini Aceman automatisk forvarme batteriet, når man via navigationssystemet i den karakteristiske runde OLED-skærm med en diameter på 24 centimeter navigerer til en lynlader. Det sikrer, at højvoltsbatteriet har den ideelle temperatur, når opladningen går i gang.

En opladning fra 10 til 80 procent tager derfor omkring 30 minutter.

En anden nyhed er introduktionen af stemmestyring. For første gang kan man aktivere stemmestyringen ved at sige “Hey Mini”. Stemmestyringen kan bruges til at betjene navigationssystemet, telefon, underholdning og udvalgte bilfunktioner – dog indtil videre kun på engelsk.

Se også: Sammenlign elbiler på pris og kvalitet

Mini Aceman: Galleri

Nedenfor kan du se billeder af den nye Mini Aceman – både udvendigt og indvdendigt.

Billeder af eksteriøret

Billeder af interiøret

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Mini Aceman: Mulig dansk pris

Hvad koster Mini Aceman i Danmark? Mini har endnu ikke oplyst en officiel dansk pris, men vi kan komme med et godt gæt på prisen.

I Storbritannien koster den nye Aceman fra 31.800 pund, og til sammenligning Mini Cooper fra 30.000 pund. Da Mini Cooper koster fra 272.900 kroner herhjemme i Danmark, forventer vi, at Mini Aceman kommer til at koste 290.000 kroner.

Mini oplyser, at Aceman kommer til Danmark i oktober, men den vil med al sandsynlighed blive mulig at konfigurere og bestille om ganske kort tid.

Vi anbefaler:
Disse elbiler er Bedst i Test
Se hvilke elbiler der kommer i 2024, 2025 og 2026
De billigste elbiler i Danmark