Alle Nio-elbiler opgraderes med hurtigere opladning

Nio opgraderer 100 kWh batteriet med hurtigere lynopladning. Med batteriskifte som mulighed gælder dette for både nye og gamle Nio-biler.

Alle Nio-elbiler opgraderes med hurtigere opladning

Elbilproducenten Nio er nu klar med hurtigere opladning til alle deres biler her i Danmark. Det er batteriet på 100 kWh, der får forøget effekten.

Se også: Stem på Årets elbil 2024

Fra 125 til 180 kW lynopladning

Kinesiske elbiler har længe været blandt de mere konservative, når det gjaldt lynopladning. Men flere producenter er nu begyndt at skrue op for effekten. Det gælder også Nio, der med deres batteriskifte skiller sig ud fra mængden. Det betyder nemlig, at både nye og gamle biler kan få glæde af opgraderingen.

Nio har opgraderet lynopladningen, som går fra 125 kW og op til 180 kW ved maksimal effekt. Hvor meget det betyder som ladetiden i virkeligheden er uklart.

Det gælder kun 100 kWh batteriet og ikke det mindre 75 kWh, som stadig lader med op til 140 kW.

Med batteriskifte gælder det for nye og gamle biler

Denne opgradering gælder for alle Nio-elbiler – nye og gamle -, som på få minutter kan skifte batteriet i en batteriskiftestation.

Opgraderingen sker automatisk, når man benytter sig af en af Nios batteriskiftestationer.

Dette kræver dog, at man har tegnet abonnement på Nios Battery as a Service (BaaS), hvorved man får adgang til at bruge batteriskifte. Det har de fleste Nio-ejere angiveligt valgt at gøre.

Nio har i øjeblikket kun én batteriskiftestation i Danmark, der er placeret i Slagelse.

På batteriskiftestationerne kan man i Nio’s hjemland vælge mellem 75, 100 og 150 kWh batteri, alt efter behovet. Den mulighed er der dog ikke i Danmark, hvor registreringsafgiften forindrer det.

Nio har planer om at bygge flere batteriskiftestationer i Danmark. I løbet af 2024 forventes nye at åbne i Aarhus, København og Odense.

Ud over at skifte batteriet, tjekker batteriskiftestationen også batteriet for fejl og slitage.

Se også: Test af elbiler

Nio har 5 elbilmodeller i Danmark

Nio har været hurtige til at udvide i Danmark. I oktober 2022 afslørede Nio ved et event, at ET7, EL7 og ET5 ville komme til Danmark.

Det er kun lidt over et år siden og nu tilbyder Nio altså fem forskellige elbiler i Danmark: ET5, ET5 Touring, ET7, EL7 og den helt nye EL6, der også er deres hidtil billigste SUV med en pris fra 454.000 kroner.

Læs mere om alle modellerne i Nio’s sortiment her.

Se også: Sammenlign ladebokstyper til hjemmet