Disse tre NIO-elbiler kommer først til Danmark

ET7, EL7 og ET5 bliver de første elbiler fra NIO i Danmark. Læs om de tre elbiler her, deres ydeevne, rækkevidde og teknologi og hvordan de sælges.

Disse tre NIO-elbiler kommer først til Danmark

Ved et event i Berlin har elbilproducenten og teknologivirksomheden NIO afsløret spændende detaljer om deres biler og forretningsmodel, når de åbner i Danmark senere i år. Læs her hvilke elbiler NIO lancerer i Danmark, hvornår de kommer og hvad de kommer til at koste. Man vil nemlig ikke kunne købe en NIO-elbil i Danmark. I stedet kan du tegne et abonnement på den, præcis som du i dag gør på Netflix og Spotify – dog til en lidt anden pris.

Se også: Danske priser på NIO ET7, ET5 og EL7

NIO ET7, EL7 og ET5 kommer til Danmark

Det bliver i første omgang med elbilen ET7, at NIO vil gøre sig bemærket i Danmark. Derefter kommer SUV’en EL7 og til sidst deres mest kompakte elbil ET5.

NIO ET7: Luksus sedan

NIO ET7 er den store luksuriøse sedan, der har en rækkevidde på op til 580 kilometer (WLTP) med et 100 kWh batteri. Den yder 480 kW, hvilket giver en 0-100 km/t på kun 3,8 sekunder. ET7 har state-of-the-art selvkørende teknologi, luftaffjedring og en moderne luksuriøs kabine. ET7 forventes at komme til Danmark fra den 15. november.

Læs også: Elbilen Nio ET7 lanceret: pas på, Tesla

NIO EL7: Mellemstor familie-SUV

NIO EL7 er en mellemstørrelse SUV, der ligesom ET7 byder på stor ydeevne. Her er der samme 480 kW elektriske ydeevne, som giver en acceleration fra 0-100 km/t på 3,9 sekunder. Her er der en stor rummelig kabine og bagagerum med masser af plads. NIO EL7 kan kører op til 513 kilometer på en opladning. NIO EL7 kommer til Danmark i slutningen af januar 2023.

Læs også: NIO EL7: Mindre elektrisk SUV med udskifteligt batteri

NIO ET5: Mellemstor sporty sedan

Til sidst er der NIO ET5, som vi tidligere har kaldt en Tesla Model 3-konkurrent. ET5 er en mellemstørrelse sedan med et sport udseende. Den har en elektrisk ydeevne på 360 kW og en en acceleration fra 0-100 km/t på 4 sekunder og en rækkevidde op til 580 kilometer. NIO ET5 kommer til Danmark i slutningen af marts 2023.

Læs også: NIO ET5: Tesla Model 3-konkurrent har kurs mod Danmark

Klar til batteriskifte

Alle tre modeller er forberedt til batteriskifte ved NIOs Power Swap-stationer, også kaldet batteriskiftestationer. Her kan et tomt batteri udskiftes med et fuldt opladt på under 5 minutter. Den første batteriskiftestation er snart klar til brug i Danmark og flere er på vej.

Alle tre biler understøtter DC-opladning op til 140 kW. Ved batteriskiftestationer er der samtidig mulighed for lynopladning.

Med dansktalende assistent

NIO er nok bedst kendte for deres elbiler, men de er lige så meget en teknologivirksomhed, som de er bilproducent. Derfor er der elbiler spækket med high-end hardware og avanceret software, der giver unik funktionalitet. Den ene er deres digitale assistent Nomi, der hilser velkommen i bilerne midterkonsol. Senere på året vil Nomi også kunne tale og forstå dansk.

Her må vi samtidig gå ud fra, at også softwaren i bilerne er på dansk sprog. Der er i NIOs biler ikke mulighed for Apple CarPlay og Android Auto.

NIO ET7, EL7 og ET5 kun på abonnement

NIO kommer altså ikke til at sælge deres biler på traditionel vis. I stedet vil man kunne abonnere på en NIO-elbil, hvor alt er inkluderet, fra vinterdæk til forsikring. Priserne? Se her hvad NIO ET7, EL7 og ET5 kommer til at koste på abonnement.

Se også: Nyheder om elbiler

Vil du gerne prøve en NIO-elbil?

Når NIO officielt åbner dørene i Danmark vil det også være muligt at testkøre bilerne. Der bliver mulighed for testkørsel ved Silkeborg og Ishøj, hvor også bilerne vil blive udleveret til abonnenter.