NIO vil lancere to nye elbiler på NIO Day 2022

Når NIO Day 2022 afvikles den 24. december, vil elbilproducenten fremvise to nye modeller. Der går rygter om en elektrisk stationcar.

NIO vil lancere to nye elbiler på NIO Day 2022

Har du ikke andet at lave den 24. december, kunne det være en idé at følge med i NIOs livestream fra deres såkaldte NIO Day 2022. Her får man alle de seneste nyheder fra den (i Danmark) nyankomne elbilproducent. Her vil NIO fremvise to helt nye elbil-modeller.

Se også: Test af NIO ET7

Fem nye NIO elbiler lanceres i starten af 2023

Der er fart på hos den kinesiske elbilproducent og teknologivirksomhed, der kom til Danmark tidligere i år. Allerede inden vi når halvvejs gennem 2023 vil NIO lancere hele fem nye elbil-modeller. To af disse bliver afsløret på dette års NIO Day, der afholdes i Kina, fortæller den administrerende direktør William Li.

Hvilke modeller der vil blive vist frem vides endnu ikke, men der går rygter om en elektrisk stationcar, som der også er dukket spionfotos op af. Ud fra disse spionfotos er der lavet denne koncept:

NIO på vej med stationcar?

Se også: Elbilproducenterne bør samarbejde med kunderne

Der findes endnu ikke mange elektriske stationcar, og man kunne sagtens forestille sig, at en sådan model ville klare sig godt i Europa. Den elektriske stationcar fra NIO ser ud til at være baseret på ET5.

Den anden model de vi løfte sløret for på NIO Day forventes at være en opdateret version af SUV’en ES8.

I Danmark er det nu muligt at købe og abonnere på NIO ET7 og i starten af næste år kommer også SUV’en EL7 og den mindre sedan ET5.

Derudover er NIO også i gang med at udvikle deres egen Android-baserede smartphone.

Se også: Disse tre NIO-elbiler kommer først til Danmark

NIOs batteriskifte er en åben standard

NIO er hurtigt blevet kendte for deres sats på batteriskifte. NIO har åbnet mange batteriskiftstationer i hjemlandet og enkelte er åbnet i Norge, og på vej er batteriskiftestationer også i Sverige, Danmark og Tyskland. Det er NIOs plan at åbne 20 batteriskiftestationer i Europa inden årets udgang, og have 120 stationer i hele Europa inden udgangen af 2023.

NIO har bekræftet, at deres teknologi til udskiftning af batterier i elbiler også er åben for andre bilproducenter og andre virksomheder. Der er dog pt. ingen andre producenter, der anvender den. Også batteriproducenten CATL bygger egne batteriskiftestationer.

Se også: Seneste nyt om elbiler