Tesla Model 3-konkurrent kommer til Danmark til foråret

NIO ET5 er en elektrisk mellemstørrelse sedan, der skal være et spændende alternativ til den populære Tesla Model 3. Den kommer i starten af 2023.

Tesla Model 3-konkurrent kommer til Danmark til foråret

Der sker ting og sager hos elbil- og teknologivirksomheden NIO, der netop har løftet sløret for en ny elektrisk SUV (ES7), udvikler på deres egen smartphone og bygger batteriskiftestationer på livet løs. Når NIO åbner i Danmark senere i år er vi overbeviste om, at de at klar til at fremvise ET5, der passer perfekt til det danske marked. NIO ET5 er en fuldelektrisk mellemstørrelse sedan, der byder på lang rækkevidde, imponerende ydeevne, stor rummelighed og et udskifteligt batteri. Den forventes at komme til Danmark til foråret.

Se også: NIO gearer op til introduktion af elbil i Danmark

De sidste test af NIO ET5

NIO skulle angiveligt være i gang med de allersidste tests, inden de kan sætte gang i produktionen af ET5. Herefter vil producenten af elbiler begynde at masseproducere modellen på sin anden fabrik i NeoPark i Hefei, Kina.

ET5 har en rækkevidde på op til 1.000 km, alt efte hvilket batteri den udstyres med. På batteriskiftestationer kan batteriet udskiftes på få minutter, hvor man kan vælge mellem et lille, mellem og stort batteri.

Derudover byder ET5 på et ganske nydeligt design, god plads og hurtig ydeevne. ET5 kommer med dobbelt elektrisk motor med 480 hk og 700 nm, som giver en acceleration fra 0-100 km/t på 4,3 sekunder. Modellen fås i ni udvendige farvemuligheder.

ET5 har derudover NIOs nyeste software samt masser af processorkraft fra amerikanske Qualcomm. Den benytter Qualcomms nye Snapdragon Automotive 5G Platform. Det giver også ET5 NIOs mest avancerede selvkørende teknologi. Med NIO Aquila Super Sensing og NIO Adam Super Computing vil ET5 gradvist opnå en sikker og tryg autonom køreoplevelse for eksempel på motorveje, i byområder, til parkering og batteriombytning.

NIO ET5 er en direkte konkurrent til Model 3

NIO ET5 vil blive lanceret i Norge, Tyskland, Danmark, Sverige og Holland i foråret 2023. Her vil den være en direkte konkurrent til den ekstremt populære Tesla Model 3.

Efter at være kommet ind i Europa via Norge i september 2021 er NIO meget tæt på at åbne i Tyskland, Danmark, Sverige og Holland. I 2023 planlægger NIO, at komme ind på 9 europæiske markeder, herunder Østrig, Belgien, Frankrig, Ungarn, Italien, Spanien, Schweiz, Portugal og Tjekkiet.

Se også: Nyheder om elbiler