Nissan all-in på elbiler – på vej med 15 modeller

Nissan har netop løftet sløret for fire nye koncept-elbiler sammen med informationen om, at de inden 2030 vil have 15 rene elbiler i deres sortiment.

Nissan all-in på elbiler – på vej med 15 modeller

Ligesom mange andre bilproducenter skruer også Nissan nu op for elbilerplanerne. Nissan, som meget snart er klar med den flotte elbil Ariya, vil inden 2030 tilbyde 23 elektrificerede biler, herunder 15 rene elbiler.

Japanske Nissan fortæller nu om deres langsigtede vision, med milepæle i 2030 og 2050. Først og fremmest skal der laves flere elbiler, ifølge deres Ambition 2030-planer. Længere ude i fremtiden vil Nissan være CO2-neutrale på tværs af deres produkters livscyklus i 2050.

Læs også: Nissan vil ikke producere Apples elbil på Apples betingelser

Nissan skal være elektrisk

For at sætte turbo på skiftet til en elektriske bilflåde og teknologisk innovation, skal der investeres hvad der svarer til 116 millioner kroner. Ikke mindre end 20 nye elbiler og e-POWER-modeller (hybrid) vil blive introduceret i de næste fem år, og i 2026 forventer Nissan, at 75 procent af salget i Europa vil være fra deres elektrificerede modeller. I Japan sigter man på, at 55 procent af salget og i Kina skal mere end 40 procent af salget elektrificeres. Hvad angår USA, sigter Nissan på 40 procent elbil-salg inden 2030.

“Med Nissan Ambition 2030 vil vi drive den nye tidsalder af elektrificering, avancere teknologier til at reducere CO2-fodaftrykket og forfølge nye forretningsmuligheder. Vi ønsker at transformere Nissan til at blive en bæredygtig virksomhed, der virkelig er behov for af kunder og samfund,” sagde Makoto Uchida, Nissans administrerende direktør.

Nissan har lige nu kun tre elbiler i deres sortiment, hvoraf en ikke er på markedet endnu. Nissan har Leaf, varebilen E-NV200 og den meget ventede Ariya.

Se også: Alle elbiler i Danmark og deres rækkevidde

Elbilbatterier skal blive billigere

Batterier i elbiler er meget dyre. Skal man være konkurrencedygtig på et fremtidigt elbilmarkede, skal der optimeres på udviklingen af batterier, for at gøre dem både billigere, bedre og grønnere.

For at nå sin vision vil Nissan fortsætte med at forbedre sine nuværende lithium-ion batteriteknologier og introducere koboltfri teknologi, for at bringe batteriomkostningerne ned med 65 procent i 2028. Man planlægger også at lancere en elbil med solid-state batterier i 2028 og vil være klar med et pilotanlæg i Yokohama så tidligt som i 2024. Sidst, men ikke mindst, skal produktionen af batterier mere end fordobles inden 2030.

Læs også: Opladning af elbil hjemme: Spar på opladningen og pas på batteriet

Nissan fremviser fire koncept-elbiler

Sammen med disse visioner for fremtiden fremviste Nissan også fire koncepter af elbiler, som er meget koncept-agtige. Herunder er det Nissan Chill-Out, Nissan Max-Out, Nissan Surf-Out og Nissan Hang-Out. Nissan Surf-Out er en elektrisk pickup truck og Nissan Max-Out er en cabriolet med to sæder, der er designet til at “levere en ny køreoplevelse med enestående stabilitet og komfort.” Nissan har ikke fortalt om disse elbiler vil komme i produktion.

Læs også: Sådan skal elbiler sikre den grønne omstilling

Sagen er ikke slut

Der er kommet nyt til sagen. Lasse Olsen fortsatte historien. 15/2/2021 gik vi videre med en artikel omkring Nissan vil ikke producere Apples elbil på Apples betingelser – Læs fortsættelsen her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..