Nissan har stadig udfordringer med Ariya

Ariya ser ud til at blive ved med at skabe udfordringer for Nissan. Der er kommet gang i produktionen, men går det meget langsommere end forventet.

Nissan har stadig udfordringer med Ariya

Nissan Ariya, der blev præsenteret tilbage i 2020, skulle have været en elektrisk comeback for bilproducenten, men gang på gang været ramt af flere forsinkelser. Selv her i 2023 producerer Nissan langtfra det antal Ariya, der var forventet, skriver Reuters.

Se også: Aktuelle priser på elbiler

Produktionen af Ariya er for langsom

Ifølge personer med kendskab til produktionen af Ariya og Nissans ellers højteknologiske produktionslinje, kommer der kun en tredjedel af de forventede biler ud fra fabrikken. Og dette skulle angiveligt skabe problemer med at overholde de leveringstider, som kunderne er blevet oplyst.

Forsinkelserne i produktionen skyldes angiveligt stadig mangel på chips, men også den ellers så smarte produktion af elbilen. Nissans højt automatiserede “intelligente fabrik”-produktionssystem er bygget specielt med henblik på Ariya med en investering på 243 millioner dollars. Det er designet til at kunne producere biler med forskellige drivlinjer (elbil, brændstofbiler og hybridbiler) på samme linje. Implementeringen har imidlertid vist sig at være “en ekstremt, ekstremt stor udfordring”, sagde en af kilderne. Den avancerede malingslinje, som skal male en hel bil, herunder karrosseri og kofangere, sammen for at øge effektiviteten, er tilsyneladende en vedvarende årsag til problemer.

Lavere pris og kortere leveringstid

Nissan har ellers i denne måned sat prisen ned på Ariya, så den bedre matcher lanceringsprisen. Sammen med prisnedsættelsen har bilproducenten samtidig givet lovning på, at leveringstiderne er blevet kortere.

Ifølge Nissan i Danmark er leveringstiderne på en Ariya mellem 0 til 6 måneder. Basismodellen af Nissan Ariya koster lige nu fra 379.900 kroner. Skal man have modellen med det store batteri og den længste rækkevidde, er prisen oppe på 424.900 kroner.

Læs mere om de nye priser på Nissan Ariya her.

Se også: Få styr på forsikring af elbil