Nissan og Honda kan gå sammen om elbiler

Ifølge japanske medier kan de to bilgiganter Nissan og Honda ende i et strategisk partnerskab. De to bilmærker skal måske lave elbiler sammen.

Nissan og Honda kan gå sammen om elbiler

Alle sejl skal sættes ind, hvis man som bilproducent skal kunne overleve på fremtidens elbilmarked. For at have de bedste chancer for at opnå succes, kan de to japanske bilmærker Nissan og Honda snart slå pjalterne sammen.

Se også: Se priser, test og specifikationer på elbiler

Skal kunne modstå kinesiske elbilproducenter

Der bliver holdt nøje øje med udviklingen af elbiler i Kina, hvor der er ekstrem fart på. De veletablerede bilmærker er klar over, at de kinesiske bilproducenter bliver en større og større konkurrent – specielt giganten BYD.

Det er langt fra alle bilmærkerne, der vi kunne klare sig i fremtiden. Det ved de godt, og derfor begynder flere af dem at kigge efter allierede i branchen, hvilket kan fremme udviklingen af nye elbiler.

I Europa er Renault i snak med Volkswagen, og i Japan overvejer Nissan og Honda angiveligt et partnerskab. Angiveligt skulle Nissans bestyrelse i øjeblikket overveje en potentiel alliance med sin større japanske rival, kom det fra TV Tokyo med henvisning til uidentificerede kilder.

Nikkei rapporterede, at Nissan og Honda kunne arbejde sammen om elektriske køretøjer for bedre at kunne konkurrere med kinesiske rivaler.

En talsmand for Nissan afviste at kommentere rapporten og sagde, at han ikke vidste, om bestyrelsen mødtes tirsdag. En talsmand for Honda sagde, at der ikke var noget, virksomheden kunne sige om rapporten.

Se også: Disse elbiler gør det bedst i test

Fælles elektrisk platform og drivlinje

Men hvad kan man forvente sig af et sådan samarbejde? Honda og Nissan vil ikke lave nye modeller sammen, men derimod udvikle hardware til bilerne sammen.

Det betyder, at et samarbejde kan handle om udvikling af en fælles drivlinje, fælles indkøb af batterier og udvikling af en fælles platform til elbiler. Dog har Nissan allerede et samarbejde med Renault i Europa, hvor de vil bruge Renaults teknologi til en ny billig elbil.

Den næste elektriske Nissan Micra vil have samme arkitektur som den nye Renault 5 og blive bygget på samme fabrik i det nordlige Frankrig.

Se også: Fremtidige elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

Vi anbefaler:
Den bedste ladeudbyder kan være Looad
De billigste elbiler på vejene
Den bedste og billigste elbilforsikring