Norge: Tårnhøjt salg af elbiler i december 2020

Elektriske biler er hurtigt ved at blive ”the new normal” i Norge. Audi e-Tron blev den bedst sælgende elbil i nabolandet i 2020.

Norge: Tårnhøjt salg af elbiler i december 2020

BEV’er er i dén grad ved at blive normalen hos vores norske naboer, hvor de elekstriske biler stod for hele 67 procent af salget på det marked sidste måned. Dét fik andelen af solgte BEV’er for hele 2020 op på 54 procent, mens der blev registreret et samlet salg i december på 4.192 plugin-hybrider, der dermed stod for 20 procent af det samlede salg i måneden – det er den samme procentsats som for hele 2020.

Mens det går op for elbilerne, så går det ned for andre bilvarianter: Hybridbiler stod for blot 6 procent af salget i december, mens benzinbiler var nede på små 3 procent (de stod for 15 procent for et år siden), og slutteligt stod diesel for 5 procent af salget (mod en andel i samme måned forrige år på 22 procent).

Se også: Nyt om elbiler og software i biler

Tesla Model 3 overhaler VW ID.3

I julemåneden blev der igen solgt flest af Teslas Model 3 (4.232 enheder) efter en lang række VW ID.3-sejre. Det er dermed også Model 3’s bedste salg i Norge siden marts ’19.

Overraskelsen i månedens Top 5 var Volvo XC40 EV, der hoppede ind på en 3. plads i sin kun anden måned på markedet. En mindre overraskelse kommer fra Nissan Leaf, der blev indregistreret 692 gange sidste måned, hvilket er dens bedste score i Norge siden 2018.

Ser man på årets mest solgte elbiler, så tog Audi e-Tron guldmedaljen med 9.227 solgte enheder, mens 2019’erens topvalg Tesla Model 3 kom på andenpladsen for året med 7.770 solgte enheder – det var kun 16 solgte enheder mere end VW ID.3.

Nissan Leaf havde også en stærk afslutning på året og kom ind som nr. 4 på bekostning af Hyundai Kona EV.

Læs også: Samsung SmartThings er nu integreret med Android Auto

Opdatering:

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald gik videre med historien. 8/1/2021 publicerede redaktionen nyheden; Højeste salg af elbiler i december nogensinde – Du kan læse den her. Temaet lever stadig. Tjek de sidste nyheder om Tesla..