Den fuldelektriske Volvo XC40 Recharge er gået i produktion

Volvo er gået i gang med at producere deres første 100 procent elektriske SUV. De første europæiske kunder modtager Volvo XC40 Recharge denne måned.

Den fuldelektriske Volvo XC40 Recharge er gået i produktion

XC40 Recharge er den første i rækken af flere fuldt elektriske Volvoer, der nu er sat i produktion. Bilen er en elektrisk udgave af Volvos bedst sælgende XC40 SUV, der også har vundet European Car of The Year-pris.

Virksomheden har meldt ud, at de XC40 Recharge-biler der er planlagt til produktion i dette kalenderår, allerede er blevet solgt, og at hvis alt går efter planen, så bliver de første biler leveret til de europæiske kunder senere denne måned.

Læs også: Polestar Precept med Android Automotive skal i produktion

Oplader 80 procent på 40 minutter

Volvo XC40 Recharge har med en enkelt opladning en forventet rækkevidde på over 400 km og et output på 408 hk. Med en hurtig-oplader kan batteriet oplade til 80 procent af dets kapacitet på cirka 40 minutter.

Volvo bygger videre på sikkerhedsstandarderne fra den originale XC40, men har redesignet og forstærket frontstrukturen for at imødekomme fraværet af en motor og opfylde sikkerhedskravene.

Volvo XC40 Recharge
De første kunder modtager deres Volvo XC40 Recharge i denne måned.

Batteripakken er beskyttet af et sikkerhedsbur, der er indlejret i bilens karrosseristruktur. Placeringen i bilens gulv sænker bilens tyngdepunkt , så det har en bedre beskyttelse mod at vælte. Indvendigt får bilen opbevaringsplads i døre, bagagerum og under frontkappen.

Det nye, Android-drevne infotainment-system, Android Automotive, tilbyder kunderne en stor grad af personalisering, forbedrede niveauer af intuitivitet og indlejret Google-teknologi og -tjenester som for eksempel Google Assistent, Google Maps og Google Play Butik.

Læs også: Android Auto og Android Automotive – Hvad er forskellen?