Ny elbil med vild lynopladning: 500 km på 10 minutter

Verdens hurtigste opladning? Den nye elbil oplader med op til 521 kWh og har efter 10 minutter opladning opnået næsten 500 km rækkevidde.

Ny elbil med vild lynopladning: 500 km på 10 minutter

Den nye elbil fra kinesiske Li Auto er ikke den hurtigste på vejen, men derimod meget hurtig ved en lynlader. Faktisk er den elbilen med verdens hurtigste opladning.

Se også: Priser, bedømmelse og sammenligning af elbiler

Den hurtigste ladende elbil i verden

Der er fart på den teknologiske udvikling på elbilmarkedet, hvor man for hver ny generation ser store forbedring. Specielt batterierne bliver der hos bilproducenter brugt krudt på at udvikle og forbedre.

Ikke kun for at kunne opnå en længere rækkevidde, men også for at kunne lade hurtigere op. En ny elbil med et batteri fra CATL kommer med verdens hurtigste opladning.

Det er elbilen Li Auto Mega, der netop er blevet præsenteret. Li Auto er en premium kinesisk elbilproducent og startup, der konkurrerer intenst med de to kinesiske mærker Xpeng og NIO.

Deres nyeste elbil, Mega, er nok ikke hvad du forventer. Faktisk er den en minibus – dog med et meget futuristisk design. Bilen i sig selv er dog ikke så interessant, men derimod dens nye teknologi, som vi sikkert snart vil se i andre elbiler.

Se også: Sammenlign elbilers rækkevidde og ladehastighed

10-80% på 10 minutter og bedre holdbarhed

Li Auto Mega er udstyret med et nye batteri fra CATL, der er verdens største batteriproducent. Elbilen lynlader med en maksimal effekt på hele 521 kW. Ved en test viste Li Auto, at bilen på blot 10 minutters opladning kan opnå 10-80 procent, som svarer til en rækkevidde på 500 kilometer (efter CLTC-standarden og ikke WLTP).

Batteriet er det nye Qilin 5C ternary NMC-batteri fra CATL, der med en kapacitet på 102.7 kWh giver Mega en rækkevidde på 710 kilometer (CLTC). Dertil lover batteriproducenten en 50 procent forbedret levetid for batteriets celler.

Samtidig har Li Auto åbnet flere lynladestationer i Kina, der lader med mere end 500 kW.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Elbil med imponerende specifikationer

Det er ikke kun opladningen, der er imponerende i den nye Li Auto Mega. Faktisk viser den nye elbil, hvad vi kan forvente os fra de kinesiske producenter i en nær fremtid.

Mega er nemlig proppet med nyeste teknologi, heriblandt LiDar, højtydende Snapdragon 8295P-platform, store 15,7 tommer infotainmentskærme, Head-up display med AR, 17 tommer underholdningsskærm til bagsædepassagerer, selvkørende teknolog med højtydende Nvidia Orin-X-chips – og vi kan blive ved.

Og så har den store minibus en luftmodstandskoefficient på kun 0.215 Cd, der er bedre end sportsvognen Porsche Taycan.

Se også: Seneste nyt om elbiler der kommer i 2023, 2024 og 2025

Kommer Li Auto til Danmark?

Kommer vi til at se Li Auto i Danmark? Li Auto har tidligere meldt ud, at de med tiden vil komme til Europa, men at de lige nu har fuldt fokus på deres hjemmemarked.

Vi anbefaler:
Stor guide til opladning af elbil hjemme
De billigste elbiler på vejene
Få den bedste og billigste elbilforsikring