Om kun 3 år er elbiler billigere end benzinbiler

Synes du elbiler er for dyre? En rapport hævder, at elbiler om tre år er billigere at producere end biler med forbrændingsmotor.

Om kun 3 år er elbiler billigere end benzinbiler

Du vil gerne skifte til elbil, men priserne er stadig for høje? Så er du ikke den eneste. Heldigvis tyder det på, at elbilerne snart bliver meget billigere.

Se også: Kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

Elbiler bliver meget billigere at bygge

En ny rapport fra analysefirmaet Gartner hævder, at elbiler allerede i 2027 vil koste bilproducenterne mindre at producere end benzindrevne biler.

Med en intens konkurrence på elbilmarkedet er det dermed meget sandsynligt, at vi til den tid også vil se priserne på elbiler falde.

Batterierne, som er den dyreste komponent, er blevet billigere. Men endnu mere virkningsfuldt er noget, der kaldes “gigacasting”, hvor Tesla har været forbilledet for denne teknik og har sparet masser af tid og penge i processen.

Analytikerne antyder nu, at prisen for at bygge en elbil inden for de næste par år kan matche og endda være lavere end dens benzindrevne modstykke.

Læs også: Glæd dig til disse 10 billige elbiler til 150.000-200.000 kr.

Elbilmarkedet er fristende, hvor de veletablerede bilproducenter vil sikre sig en bid af lagkagen. Samtidig trænger ambitiøse kinesiske mærker som BYD og MG sig på med aggressivt prissatte modeller. Det kan dog i fremtiden blive sværere for de kinesiske producenter, hvis EU hæver toldsatsen på elbiler fra Kina.

Der er mange producenter af elbiler, hvor flere allerede nu står over for massiv modvind, heriblandt NIO, Rivian, Fisker og flere andre. Analysefirmaet Gartner forudser, at flere af disse nye elbilprocucenter simpelthen ikke vil overleve de kommende år.

Se også: De bedste og dyreste elbiler i Danmark

Elbiler er dyrere i reparationer

Billigere elbiler vil mange sætte pris på. Desværre tyder det på, at store reparationer af bilerne kan blive langt dyrere end biler med forbrændingsmotor.

Rapporten forudser, at hvis du kommer ud for en alvorlig ulykke i din elbil, vil det koste 30 procent mere at få repareret din elbil end en tilsvarende benzindrevet bil.

Se også: Se bedømmelser, priser og bestil prøvetur i nyeste elbiler

Elbiler fra 150.000 kroner

Allerede fra næste år vil priser på elbiler falde voldsomt. Tesla kommer med deres billigste elbil, Model 2, som nok skal presse konkurrenterne.

I løbet af 2025 kommer meget billigere elbiler, der kan koste fra kun 150.000 kroner. Her er det for eksempel Hyundai Casper, MG MG2, Renault Twingo og flere andre.

Men vigtigst er det, at holde øje med de kinesiske mærker, som ifølge Elon Musk, administrerende direktør for Tesla, vil “knuse de fleste bilfirmaer i verden”.

Se også: Hvor god er Zaptec ladeboks?

Vi anbefaler:
Test og anmeldelser af elbilers kvalitet
Hvilke elbiler er Bedst i Test?
Få hjælp til at finde den bedste ladeløsning til din elbil