Koncept-elbilen Polestar Precept har Googles nye Android Automotive

Volvo ejede Polestar har fremvist koncept-elbil Precept, som er fremstillet af bæredygtige materialer og har Googles nye Android Automotive.

Koncept-elbilen Polestar Precept har Googles nye Android Automotive

Polestar, Volvos sub-brand, tager denne nye skønhed med til dette års Geneve Motor Show, der løber af stablen den 7 til 17. marts. Polestar Precept vil ikke imponere med vild ydelse, men fokuserer i stedet på bæredygtighed og en dyb integration af Google Automotive.

Læs også: Disse biler har Android Auto og Apple CarPlay

Interiør i genbrugte sodavandsflasker, fiskenet og kork

Polestar Precepts interiør er ikke som den typiske bil. Her er der fokuseret på bæredygtige materialer, hvor målet er højteknologisk luksus med reduceret miljøpåvirkning. Det betyder at indvendige paneler er i hørbaseret komposit, hvilket giver en reduktion i brugen af plast på 80 procent samt en vægtbesparelse på 50 procent.

Sædernes overflader er lavet i genanvendte PET-flasker, altså plast-sodavandsflasker, og nakkestøtter i genanvendt korkvinyl. Precepts tæpper er lavet af genvundne fiskenet. I kombination med digital kunst vil Polestar definere en ny type luksus, der overgår det traditionelle læder, træ og krom.

Se også: Derfor er elbilernes infotainmentsystem så vigtigt

Kommer med Android Automotive-platformen

Polestar kommer med en helt nyt generation af HMI (Human-Machine Interface), der drives af Googles Android i en helt ny form. Der er her tale om Android Automative, som kommer med Google Assistent, Google Maps og Googles appbutik indbygget. Android Automotive er en ny udgave af Googles styresystem, der er udviklet til brug i køretøjer. Det fungerer uafhængigt af en mobiltelefon og systemet dybt integreret i bilen og skræddersyet til dens kørefunktioner.

Når føren nærmer sig bilen vil systemet automatisk genkende ham/hende, hvorefter der klarføres diverse indstillinger i bilen. Precept har en 15 tommer skærm placeret i midten af instrumentbrættet, der skal supplere en 12,5 tommer fører-skærm.

Android Automotive byder på en lang række af nye funktioner. Ved hjælp af sensorer registeres der automatisk, når føren kigger på skærmen, hvorved der skrues op for lyset og ned igen, når føren kigger væk. Kigger man for længe på skærmen, så bliver man også advaret om dette.

Der er forhåbentlig meget mere om Polestar Precept, når Geneve Motor Show skydes i gang.

Læs også: Volkswagen vil sælge en kvart million elbiler i 2020

Her er billeder af Polestar Precept:

Læs også: BMWs 5 og 7-serie skal også elektrificeres