Polestar 4 lanceret: Sports-SUV med 600 km rækkevidde

Polestar 4 er en elektrisk SUV med superkræfter. Den er Polestars hurtigste bil, har op til 600 kilometer rækkevidde og ny Android Automotive-software.

Polestar 4 lanceret: Sports-SUV med 600 km rækkevidde

Polestar har netop løftet sløret for deres næste elbil, der lander mellem 2’eren og 3’eren: Polestar 4. Polestar 4 er en elektrisk SUV med fokus på ydeevne, bæredygtighed og teknologi. Til gengæld er der ikke blevet plads til en bagrude. Se specifikationer på Polestar 4 og se stort billedgalleri.

Se også: Sammenlign elbilernes specifikationer

Den hurtigste Polestar til dato

Den nye Polestar 4 er en elektrisk SUV med coupe-designtræk og et overskud af hestekræfter. Den familievenlige SUV er udstyret med to elektriske motorer, der tilsammen yder 400 kW / 544 hk. Det betyder, at den store elbil har en acceleration fra 0-100 km/t på kun 3,8 sekunder.

Polestar 4 kommer også i en mindre kraftig variant med 200 kW /272 hk.

Ifølge Polestar er køreegenskaberne i 4’eren tro mod Polestar-mærket med hurtig respons, der resulterer i en spændende og adræt køreoplevelse for alle passagerer.

Polestar 4

Op til 600 kilometer rækkevidde

Polestar 4 er udstyret med et stort 102 kWh batteri. Det er en anelse mindre end den større Polestar 3, men rækkevidden er nærmest identisk. Varianten med en enkelt elektrisk motor får en rækkevidde på op til 600 kilometer, mens den med to elmotorer kører op til 560 kilometer.

Der er som standard monteret en varmepumpe, som gør det muligt for bilen at udnytte den omgivende varme til at forvarme kabinen og batteriet.

Ny teknologi gør det muligt at frakoble den forreste elmotor i tilfælde, hvor den ikke er nødvendig for at maksimere rækkevidde og effektivitet.

Lynopladning af Polestar 4 sker ved op til 200 kW og AC-opladning op til 22 kW.

Polestar 4 har også vehicle-to-load (V2L), så eksterne enheder kan trække strøm fra Polestar 4.

Se også: Test af elbiler

Kabinen i Polestar 4

Cockpit med Android Automotive

Lige som Polestar 2 og Polestar 3 er den nye Polestar 4 udstyret med software fra Google. Polestar 4 kommer med Polestars nydesignede udgave af Android Automotive, der blev lanceret sammen med Polestar 3 sidste år.

Dog er der sket det interessante, at Polestar denne gang har valgt at dreje infotainmentskærmen 90 grader. Infotainmentskærmen er på 15,4 tommer og der understøttes Apple CarPlay. Den digitale førerskærm er på 10,2 tommer samt head-up display.

Der gemmer sig masser af teknologi i Polestar 4, heriblandt state-of-the-art sikkerhedsfunktioner. Der er i alt 12 kameraer, 1 radar og 12 ultralydssensorer som standard. Herunder et fører-overvågningskamera, en sensor på rattet, der overvåger hændernes placering og sikkerhedsfunktioner som automatisk vognbaneskift.

Der er ingen bagrude i Polestar 4. Bakspejlet er erstattet af en skærm i høj opløsning, der viser et realtidsbillede fra et bagkamera monteret på taget, hvilket giver et langt bredere synsfelt end det, der kan opleves i de fleste moderne biler. Det digitale realtidsbillede kan deaktiveres, så føreren i stedet kan se passagererne bagved, hvis det er nødvendigt.

Forsæder i Polestar 4

Bæredygtigheden er ikke glemt i farten

Selvom Polestar 4 er både hurtig, stor, luksuriøs og spækket med moderne teknologi, ville den ikke være en Polestar, hvis der ikke var tænkt bæredygtighed ind i den.

Inden Polestar 4 går i produktion (i 2024) offentliggøres en fyldestgørende livscyklusvurdering (LCA), der viser bilens reelle CO2-aftryk.

Materialer i interiøret omfatter blandt andet et nyt strikket tekstil, der består af 100 procent genanvendt PET samt biobaseret MicroTech-vinyl og dyrevelfærdsmærket nappa-læder.

Tæpper i bilen er fremstillet af genbrugsplast, og gulvtæpperne er fremstillet af ECONYL, der indeholder genanvendt fiskenet. Dørpanelerne er fremstillet af NFPP (naturfiber-polypropylen), hvilket resulterer i op til 50 procent mindre ny plast og en vægtbesparelse på op til 40 procent.

Hvad koster Polestar 4?

Der er endnu ikke en pris på Polestar 4, men Polestar giver dog et lille hint om prisen på bilen. Prismæssigt bliver Polestar 4 placeret mellem Polestar 2 og Polestar 3. Polestar 2 koster fra 390.000 kroner og Polestar 3 koster fra 800.000 kroner. Så vi kan forvente, at Polestar 4 vil have en pris, der starter ved cirka 600.000 kroner.

Produktionen af Polestar 4 starter til næste år.

Se også: Bliv klogere på forsikring af elbil