Renault skal måske bygge elbiler for Polestar i Europa

Renault overvejer angiveligt, at udvide samarbejdet med elbilproducenten Polestar til også at omfatte produktion af elbiler i Europa.

Renault skal måske bygge elbiler for Polestar i Europa

Polestar afslørede i starten af november, at Renault i Sydkorea skulle stå for produktionen af deres nyeste elbil. Det kunne tyde på, at dette samarbejde skal udvides til Europa.

Se også: Priser, bedømmelse og sammenligning af elbiler

Polestar-elbiler kan blive produceret i Spanien

Nyt rygter afslører, at Polestar allerede fra 2025 kan udvide produktionen til Europa. Rygterne kommer fra det spanske medie La Tribuna de Automoción.

Angiveligt skulle Geely, der ejer Volvo, Polestar og flere bilmærker, være i snak med Renault. Renault har netop indgået aftale med Polestar omkring produktion af Polestar 4 på deres fabrik i Busan i Sydkorea, som forventes at starte i anden halvdel af 2025. Det er derfor ganske sandsynligt, at Polestar og Renault vil udvide samarbejdet.

Renault-koncernen undersøger lige nu muligheden for at producere 100 % elektriske Polestar-biler på deres i fabrik i Palencia i Spanien fra 2025.

Der oplyses dog ikke hvilken elbilmodel, der skal produceres på fabrikken, men blot at der er tale om en SUV. Polestar har Polestar 3 og Polestar 4 på vej.

Der er dog indtil videre kun tale om rygter, som Renault har afvist er sande. Derfor skal de tages med et gran salt.

Se også: Se de bedste billige elbiler til familien

Flytter produktion væk fra Kina

Vi ser flere smartphoneproducenter flytte deres produktion væk fra Kina til andre lande. Den samme udvikling ser ud til at ske blandt bilproducenter.

Formålet med dette er angiveligt, at undgå blokering af import fra Kina til USA. Produktion i Europa, som kunne være Palencia i Spainen, kunne dertil sikre Polestar mod fremtidige udfordringer, som Europa-Kommissionens undersøgelse af kinesiske elbilproducenter kan medføre.

Hvis Polestars elbiler skal produceres på fabrikken i Palencia, vil det blive sammen med Renault modellerne Austral, Espace og Rafale.

Se også: Bedste hjemmeopladning og ladeboks til elbil

Også Volvo flytter produktion til Europa

Volvo, der også er under Geelys paraply, har også afsløret, at de vil flytte noget af produktionen til Europa. Her er der tale om den kommende Volvo EX30, der skal produceres på Volvo-fabrikken i Ghent i Belgien.

Se også: Kommende elbiler i 2024 og 2025

Se også:
Få den helt rigtige elbilforsikring