Porsche Taycan lanceret i billigere udgave

Porsche har i dag afsløret en ny udgave af elbilen Taycan, som byder på baghjulstræk, lavere vægt og en billigere pris.

Porsche Taycan lanceret i billigere udgave

Man skulle ikke tro det, men faktisk blev en Porsche en af de mest eftertragtede elbiler i 2020. Det er selvfølgelig Porsche Taycan, som netop er lanceret i en billigere variant – og mon ikke også denne bliver blandt de mest populære elbiler i 2021.

Det er sjældent man ser Porsche placeret blandt de top 10 mest populære biler, men det er netop hvad der skete sidste år. Her så vi Porsche Taycan indtage en flot tiendeplads, tæt på VW UP!. Og kigger vi på tallene fra december, så lå Porsche Taycan på en syvendeplads, ekstremt tæt på Tesla Model S. Faktisk så går det så godt med salget af Taycan, at den er producentens mest solgte bil, hvis man ser bort fra deres SUV’er. Og netop derfor er den nye variant af Porsche Taycan ekstra interessant – det er nemlig den billigste.

Læs også: Undersøgelse: Elbiler er bedre for planet og pengepung

Baghjulstræk og lidt langsommere

Den nye og billigere Porsche Taycan byder på baghjulstræk, som sparer 200 kg i vægt ved ikke at have en frontmotor. Den er mindre kraftfuld end 4S-, Turbo- og Turbo S-versionerne, men bortset fra det er den som alle andre Taycan-modeller.

Den største forskel ses på dens acceleration, som er 0-100 km/t på 5,1 sekunder sammenlignet med 2,6, 3,0 og 3,8 sekunder i firehjulstrækversionerne. Der er ikke informationer om rækkevidde endnu.

Der er ikke mange specifikationer endnu, men de kommer senere.

Læs også: Højeste salg af elbiler i december nogensinde

To udgaver af den billigere Taycan

Den nye Porsche Taycan kommer i to udgaver; en med standard batteri og en med Performance Plus batteri. Standardudgaven kommer med 300 KW (402 HK) og hurtig opladning op til 225 kW. Performance Plus får 350 kW (469 hk) og hurtig opladning op til 270 kW.

Porsche siger, at Porsche Taycan RWD er den mest kraftfulde standardmodel-variant, som de nogensinde har lavet.

Den nye Porsche Taycan kan i USA bestilles allerede nu, hvor prisen er 79.990 dollars. Det er 24.000 dollars under den næste version, Taycan 4S.

Se også: Læs om elbilens historie