Prisen på batterier til elbiler styrtdykker

Prisen på elbilbatterier forventes i år, at være faldet med mere end 60 procent - et prisfald som flere elbilproducenter desperat har brug for.

Prisen på batterier til elbiler styrtdykker

Godt nok er elbilbatterier er siden sidste sommer styrtdykket i pris, men det ser ikke ud til at stoppe. Senere i år forventes batterierne at være blevet endnu billigere.

Se også: Se priser og leasingtilbud på elbiler

Et prisfald på mere end 60 procent

Udviklingen på elbilmarkedet går hurtigt, hvor der især er fokus på batterierne. Batterierne bliver mere holdbare, får længere rækkevidde, oplader hurtigere og bliver mere miljøvenlige. Samtidig bliver de også billigere.

Siden sidste sommer er prisen på batterier til elbiler faldet med cirka 50 procent ifølge CATL, der er verdens største batteriproducent.

Priserne faldt i første omgang med omkring en tredjedel i slutningen af sommeren 2023. Nu, som rapporteret af CnEVPost, køber de største producenter af elbilbatterier celler til en langt lavere pris, der svarer til et prisfald på yderligere 50-56 procent.

Administrerende direktør for elbilproducenten Leapmotors, Cao Li, forventer yderligere reduktioner. Potentielt kan priserne på elbilbatteri til sommer være faldet med 60-64% siden samme periode i 2023.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Elbilbatterier vil blive ved med at falde i pris.

Det gælder ikke kun batterier til elbiler, men også til for eksempel energilagring i hjemmet  – som for eksempel Tesla Powerwall.

Se også: Disse elbiler er Bedst i Test

Betyder det billigere elbiler?

Batteripriserne vil fortsætte med at falde markant frem til 2025 og derefter mere eller mindre flade ud, forudser analytikere. Og det kan gøre det muligt for elbiler at opnå større markedsandele hurtigere.

Men billigere batterier til elbiler betyder ikke nødvendigvis, at elbilerne bliver billigere. Mange producenterne af elbiler kæmper nemlig for at gøre elbilerne rentable. En rapport fra februar 2023 afslørede, at det næsten kun er Tesla, der tjener penge på deres elbiler, hvor langt de fleste producenter stadig tabte mange penge på bilerne.

Læs også: Mest rækkevidde til prisen: Den nye Tesla Model 3 får bank

Vi anbefaler:
Hvilke elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026?
Her er de billigste elbiler i Danmark