Ny Renault Twingo-elbil skal bygges i Europa

Den nye elektriske Renault Twingo til 150.000 kr. skal bygges i Slovenien. Renault har travlt med at få den i produktion og ud til kunderne.

Ny Renault Twingo-elbil skal bygges i Europa

Den helt nye elektriske Renault Twingo skal bygges i Europa på Revoz-fabrikken i Novo Mesto i Slovenien.

Se også: De mest prisvenlige elbiler i Danmark

Twingo er en elektrisk bybil til 150.000 kr.

Det slovenske presseagentur oplyser, at landets regering har underskrevet et aftalememorandum med Renault om at bygge 150.000 nye elektriske Twingo’er om året på fabrikken med start i 2026.

Se også: Disse elbiler er Bedst i Test

Renault Twingo skal hurtigt ud på markedet

Den nye Twingo vil have en af de korteste leveringstider mellem koncept og produktion af nogen Renault til dato. Den blev præsenteret i november 2023 og den endelige bil forventes at blive vist i slutningen af 2025, hvilket er en forskel på kun to år.

Den kommende Twingo er en elektrisk bybil med en pris fra 20.000 euro. Den forventes at koste cirka 150.000 kr. i Danmark og dermed være en af de absolut billigste elbiler. Twingo skal konkurrere mod kinesiske elbiler som BYD Seagull og Leapmotor T03, der har kurs mod Europa.

Renault indgik for nylig en aftale med en unavngiven kinesisk producent – som forstås som en leverandør snarere end en bilproducent – for at hjælpe med at fremskynde udviklingsprogrammet.

Se også: Oversigt over alle kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

Ny EU-beslutning kan have tvunget produktionen ud af Kina

Det er muligt, at beslutningen om at bygge Twingo i Europa i stedet for Kina, hvor lønomkostningerne er betydeligt lavere, blev påvirket af EU’s nylige indførelse af told på kinesisk producerede biler.

Disse toldsatser vil blive endeligt fastlagt i november efter måneders forhandlinger med den kinesiske regering. I mellemtiden skal SAIC (som ejer MG) betale 37,6 % ekstra importafgift, BYD bliver opkrævet 17,4 % og Geely 19,9 %.

En anden bilproducent, som havde planer om en lille og billig elbil er Tesla. De planer er dog droppet nu og i stedet satses der på Model Y og Model 3.

Se også: Test, bedømmelser og anmeldelser af elbiler

Vi anbefaler:
De billigste elbiler i Danmark
Guide til billigste ladeboks for elbiler