Renault Scenic Electric lanceret: Alle specifikationer

Scenic Electric er Renaults nye bud på en moderne elektrisk familiebil. Se specifikationer som rækkevidde, opladning, udstyr og et gæt på en dansk pris.

Renault Scenic Electric lanceret: Alle specifikationer

Renault Scenic er tilbage som en moderne elektrisk familiebil. Vi kigger her nærmere på den nye Renault Scenic E-Tech Electric.

Se også: Alle kommende elbiler i Danmark

Scenic er Renaults perfekte familiebil

Der er gang i billanceringerne ved dette års internationale biludstilling IAA i München. En af de mest interessante nye biler er den elektriske Scenic E-Tech Electric.

Renault Scenic E-Tech Electric er bilproducentens nye bud på en “perfekt familiebil”. Designet minder om den flotte Megane Electric, men den er betydeligt større. Scenic er ti centimeter længere end Renault Megane Electric, hvilket er noget der kommer bagsædepassagerer til gode.

Renault har dog forsøgt at holde fast i den sporty kørestil, som man kender fra Megane. Så selv om Scenic er en fuldblods familiebil, byder den også på en frisk kørestil.

Der er også mere plads i bagagerummet sammenlignet med Megane. I Scenic er der 545 liter, der kan udvides til 1.670 liter.

Smider man en trailer på, så trækker den gerne 1.100 kilo.

Læs mere om Renault Scenic E-Tech Electric

Renault har fokus på bæredygtighed

Renault Scenic E-Tech Electric består af 24 % genanvendte materialer. Blandt andet er 40 % af det brugte aluminium genanvendt, mens 37 % af stålen er genanvendt. I kabinen er 80 % af materialerne på instrumentbordet genanvendte materialer (propylen fra industriaffald), mens kabinen generelt består af 26 % genanvendt materiale (plastik, stål og andre materialer)

Måtterne i kabinen består for 54 % vedkommende af genanvendte plastikflasker og sædebetrækket for over 90 % vedkommende lavet af genanvendte tekstiler.

Se også: Få styr på opladningen af elbil i hjemmet

Pris og tilgængelighed på Renault Scenic Electric

Renault har endnu ikke afsløret en pris på Renault Scenic E-Tech Electric, men vi gætter på en dansk pris omkring 375.000 kroner.

Renault fortæller, at salget af Scenic Electric begynder i februar 2024 og de forventer introduktion af Renault Scenic Electric i Danmark i første del af 2024.

Rækkevidde og opladning

Renault Scenic E-Tech Electric kan købes med et batteri på 87 kWh, hvilket giver den en rækkevidde på 620 kilometer.

Man kan også vælge et mindre batteri. Den billigste Scenic E-Tech Electric har et 60 kWh batteri, der har en rækkevidde på 420 kilometer.

Det er ikke kun rækkevidden der er forskel på. Der er også forskel på opladningen i de to varianter, hvor varianten med det lille batteri tilbyder 22 kW AC-opladning og 130 kW DC-opladning. Med det store batteri får man 22 kW AC-opladning og 150 kW DC-opladning. Opladningstiden er dog nogenlunde den samme.

Se også: Få billigste elbilforsikring hos If

Specifikationer på Renault Scenic E-Tech Electric

Renault Scenic Electric Standard Range High Range
WLTP-rækkevidde 420 km 620 km
Acceleration (0-100 km/t) 9,3 sekund 8,4 sekund
Tophastighed 150 km/t 170 km/t
Længde 4.470 mm
Bredde 1.864 mm
Højde 1.571 mm
Akselafstand 2.785 mm
Bagagerum 545 liter (kan udvides til 1.670 liter)
Trunk N/A
Anhængertræk Op til 1.100 kg
Vægt N/A 1.842 kg
DC-ladeeffekt 130 kW 150 kW
Pris N/A N/A