Sony og Honda fremviser snart deres første elbil

Sony og Honda er i samarbejde om et kommende nyt selvstændigt elbilmærke. Den første elbil bliver fremvist på den kommende CES-messe i Las Vegas.

De to japanske virksomheder Sony og Honda har tidligere afsløret spændende planer om, at de vil lave elbiler sammen. De to virksomheder vil lave elbiler under et nyt selvstændigt selskab og dermed et helt nyt elbilmærke. På CES-messen, der løber af stablen den 5. januar, vil de fremvise deres første bil.

Se også: Test af elbiler

Teaser for kommende elbil

På deres Youtube-kanal har Sony lagt en teaser op for den kommende præsentation, der kommer til at ske på den gigantiske elektronikmesse CES i Las Vegas.

Udover at der er tale om en elbil, ved vi intet om den model de vil fremvise. I videoen ser man lidt af dens silhouette, men heller ikke mere.

Sony og Honda har tidligere forklaret, hvordan de vil udnytte de vil benytte de to virksomheders spidskompetencer, når de skal bygge bilerne sammen.

Elbilen har sandsynligvis Android Automotive

Sony vil fokusere på mobilitetsaspektet af elbiler og tilføjede, at elbiler vil blive mere forbundet. Honda vil have fokus på at bygge selve elbilen. Sony kan dermed stå for softwaren samt kameraer, sensorer og den type hardware.

Det er dermed også meget sandsynligt, at elbilerne fra Sony og Honda vil benytte Android Automotive. Honda har tidligere meldt ud, at de fremover vil bruge Android Automotive, og som smartphoneproducent har Sony masser af erfaringer med Android og samarbejdet med Google.

Læs også: Nye og kommende elbiler med Android Automotive

Der går desuden rygter om, at bilerne vil få avanceret selvkørende teknologi og benytte LiDAR-sensor. Derudover kunne Sony gribe muligheden og udstyre elbilerne med hardware fra PlayStation 5, så der kan afvikles AAA-spil, når man holder ved en ladestander.

Honda har i mellemtiden lovet, at de fra 2040 vil være fuldt elektriske. Det nuværende mål er at kunne tilbyde 30 nye elbilmodeller i 2030.

Sony har tidligere fremvist to konceptbiler, Vision-S 01 og 02, som måske kunne give os et indtryk af, hvad vi kan forvente os af en elbil fra de to partnere.

CES starter den 5. januar

CES-messen starter den 4. januar og løber indtil den 8. januar.

Se også: Nyheder om elektriske biler