Længere leveringstider på Tesla Model 3 – helt til 2024

Leveringstider på Tesla Model 3 er pludselig blevet overraskende lange. I værste tilfælde skal man nu vente 5 måneder på en ny Model 3.

Længere leveringstider på Tesla Model 3 – helt til 2024

Leveringstider på en af de mest populære elbiler i Danmark er noget blevet meget længere end tidligere. Er du ude efter en ny Model 3, kan du ende med at skulle vente til næste år på den.

Se også: Guide til bedste og billigste ladeløsning til elbil

Tesla Model 3 Performance er hårdest ramt

Ikke nok med at Tesla tidligere i år satte prisen meget ned på elbilerne Model Y og Model 3, har de også kunnet tilbyde meget hurtige leveringer. Det har betydet at både Model 3 og Model Y i flere måneder har været blandt de mest populære biler i 2023.

Nu ser det dog ud til, at Tesla får sværere ved at levere en af disse modeller.

Der er dog stor forskel på ventetiden på levering af en Model 3, alt efter hvilken model man vælger. Værst ser det ud med Model 3 Performance, hvor leveringstiden lige nu hedder november til januar. Man kan altså komme til at skulle vente helt til 2024 på denne variant.

Når det gælder Long Range og basismodellen af Model 3 ser det lidt mere spiseligt ud. Her kan man komme til at vente i tre måneder på en ny bil.

Det lyder for nogle ikke som en lang ventetid på en elbil, men det er alligevel nyt for Tesla. Kigger man for eksempel på Model Y leveres alle varianter mellem august og september.

Se også: Se alle elbiler fra Tesla

Tesla Model 3 Performance har nu meget længere leveringstid.

Skyldes ventetiden den nye Model 3?

De længere leveringstider på Model 3 har fået gang i spekulationerne. Model 3 produceres nemlig på gigafabrikken i i Shanghai i Kina.

Og det er netop på denne fabrik, at den nye Model 3 – døbt Project Highland – skal produceres. I forbindelse med det har fabrikken gennemgået store opdateringer, så den er klar til at producere den nye Tesla-elbil.

Læs også: Ny Tesla Model 3 er mere end bare et facelift

Netop det skulle altså kunne give de længere produktionstider på den nuværende Model 3, som dermed giver længere leveringstider.

Det kunne samtidig betyde, at Tesla snart vil være klar til at præsentere den nye Model 3. Læs mere om den nye Tesla Model 3 her.

Se også: Se ifs tilbud på elbilforsikring