Ny Tesla til 200.000 kroner skal laves i Tyskland

Den billigste Tesla nogensinde, der forventes at få en pris lige over 200.000 kroner, skal bygges på gigantfabrikken i Berlin.

Ny Tesla til 200.000 kroner skal laves i Tyskland

Nu er der endelig nyt om den kommende elbil fra Tesla, der bliver den billigste til dato med en forventet pris fra 212.000 kroner. Den billige Tesla skal samles på samme fabrik, som de europæiske Model Y.

Se også: Billig ladeboks til hjemmet

Billig Tesla kommer først til Europa

Det er mere end tre år siden, at den administrerende direktør for Tesla, Elon Musk, først nævnte den kommende elbil, der skulle have en pris fra 25.000 dollar. Den skulle friste alle dem, der ikke vil og kan betale hvad en Model 3 koster, men er interesseret i en elbil.

Det tyder på, at den billige Tesla snart kan blive en realitet. Nu lyder det i hvert fald fra Musk, at den skal samles på Gigafactory lige uden for Berlin, hvor også de europæiske Model Y samles.

Det kan betyde to ting: Den billige Tesla, som indtil videre går under modelnavnet Model 2, først kommer til Europa. Dertil også, at leveringstiden, når den er klar til forudbestilling, kan forventes at blive meget kort.

Tesla har tidligere vist, at bilmodeller bygget på fabrikken kan komme helt ned på 2 ugers leveringstider.

Læs mere om Tesla Model 2 her

Kan blive et kæmpe hit

Model Y og Model 3 er to af årets mest populære biler i Danmark i 2023, men de er med en høj pris fra 339.900 kroner ikke noget for alle.

Der er derfor slet ingen tvivl om, at en Tesla med en pris fra cirka 200.000 kroner kan blive et kæmpe hit.

Se også: Kommende elbiler

Hvad ved vi om den billige Tesla?

Hvor langt vil den billige Tesla Model 2 køre på en opladning, hvor meget plads er der i den og så videre. Der er mange spørgsmål om den, som ingen kan besvare endnu. Der går dog rygter om specifikationerne, som du kan læse om nedenfor.

Tesla Model 2 forventes at blive på størrelse med Volkswagen ID.3BYD Dolphin og MG4 Electric. Tesla har dog vist, at de er utroligt gode til at få det maksimale ud af pladsen inde i bilerne. Der kan derfor blive endnu mere plads i kabine og bagagerum end i konkurrenterne.

Model 2 bliver angiveligt udstyret med et LFP-batteri, der skulle kunne give den en rækkevidde på cirka 400 kilometer.

Den bliver ikke den hurtigste Tesla på markedet, men en 0-100 km/t tid på 6-7 sekunder forventes.

Designet i kabinen forventes at blive meget genkendeligt. Det skulle angiveligt minde meget om den nye Model 3.

Kommer til næste år

Produktionen forventes at gå i gang allerede i 2024 i fabrikken i Tyskland. Det betyder altså, at vi allerede til næste år kan se den nye Tesla på gaden.

Se også: Se Ifs bedste forsikring til elbiler