Priserne på Tesla Supercharger stiger kraftigt i Danmark

Lader du din elbil op ved en Tesla SuperCharger-ladestander, er det blevet en dyrere fornøjelse - Tesla har nemlig skruet op for prisen pga. energikrisen.

Priserne på Tesla Supercharger stiger kraftigt i Danmark

Tesla skruer voldsomt op for priserne på selskabets Supercharger-netværk i Europa og Danmark som en reaktion på den energikrise, Europa oplever ovenpå Ruslands invasion af Ukraine.

Det betyder, at det er blevet væsentligt dyrere for Tesla-ejere at lade sine biler op, fortæller Electrek. På mange af Supercharger-lokationerne i Europa er prisen oppe på mellem 5,2 og 6 kroner per kWh. Særligt i Danmark er prisen for at lade op på en Supercharger-station steget voldsomt.

Se også: Er elbiler afgørende for den grønne omstilling?

Elbiler ikke immune over for stigende energipriser

I Danmark koster det for tiden omkring 6,6 kroner per kWh at lade sin Tesla-bil op på en Supercharger-station. Det er en voldsom stigning fra de 3-4 kroner, det kostede for et lille års tid siden.

I Danmark findes der omkring 130 Superchargers og tilbage i juni åbnede Tesla op for, at de også kan bruges af ikke-Tesla-biler. Elbilsejere af andet bilmærke end Tesla kan vælge et månedligt abonnement for 99 kroner om måneden i Tesla-appen og udnytte samme lavere kWh pris som Tesla-ejere. I juni var prisen på 4,35 kroner.

De, som på det tidspunkt ikke valgte medlemskab, ville kunne oplade til en højere gennemsnitlig kWh-pris på 5,53 kroner. Priser for opladning er tilgængelige i Tesla-appen og varierer mellem de forskellige stationer og nu er den altså oppe på cirka 6,6 kroner.

Se, hvor Tesla SuperCharger kan bruges af alle elbiler.

Se også: Test af elbiler

Elbiler kan bruges som powerbank til hjemmet

Europa mærker konsekvenserne af at være blevet afskåret fra Ruslands energiforsyning. Det tegner ikke godt med en vinter lige rundt om hjørnet. Mange bliver nødt til at grave dybt i lommerne for at varme hjemme op, når temperaturerne begynder at falde.

Trods stigende priser på el, mener mange eksperter, at nu faktisk er det helt rigtige tidspunkt at investere i en elektrisk bil. Biler med tovejsopladning kan især vise sig at være en ven i nøden, da de kan fungere som backupbatteri eller ”powerbank” til hjemmet.

På nuværende tidspunkt er det umuligt at sige, hvor længe den europæiske energikrise kommer til at vare, så ejere af elektriske biler må forberede sig på noget højere omkostninger for at kunne bruge bilen.

Se også: Nyheder om elbiler