Samsung indleder samarbejde med Tesla

Tesla og Samsung indleder samarbejde om energistyring til intelligente hjem. Samsung SmartThings vil dermed virke med flere af Teslas produkter.

Samsung indleder samarbejde med Tesla

Ved CES-messen har Samsung og Tesla løftet sløret for et nyt samarbejde, hvor Samsungs smart home-platform, SmartThings, skal understøtte produkter fra Tesla.

I samme omgang afslører Samsung, at SmartThings nu også understøtter elbiler fra Kia og Hyundai.

Se også: Priser, privatleasing og bedømmelser på elbiler

Tesla skal virke med Samsung SmartThings

Snart kan dit smart home blive endnu smartere, hvis du altså bruger Samsungs smart home-platform SmartThings og har produkter fra Tesla.

På årets CES-messe i Las Vegas har de to teknologivirksomheder afsløret, at de har indledt et spændende samarbejde. Kort fortalt skal et udvalg af Teslas produkter virke med SmartThings, så de kan indgå i Samsungs økosystem sammen med alverdens andre smart-produkter.

Det vil være produkter fra Tesla som hjemmebatteriet Powerwall, ladeboksen Wall Connector og elbiler fra Tesla.

Se også: Test af udstyr til smart home

Det nye samarbejde skal øge både brugervenligheden og effektiviteten i både hjem og elbil.

“Teslas kunder kan nu administrere og overvåge strømstatus i deres hjem via SmartThings Energy og Samsung-enheder ud over Tesla-appen, hvilket sikrer mere adgang og forbindelse,” siger Chanwoo Park, der er leder af IoT Development Team of Device Platform Center hos Samsung Electronics.

Nogle af de store fordele er, at man let kan forvarme en kold bil, starte og stoppe opladning og sørge for, at man oplader, når strømmen er billigst, og bruger energi fra hjemmebatteriet, når strømmen er dyr – alt sammen fra Samsung SmartThings-platformen.

Se også: Test, bedømmelse og anmeldelse af elbiler

Samsungs SmartThings i elbiler.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2023, 2024 og 2025

Virker også med Kia og Hyundai

I samme ombæring har Samsung også indledt et lignende samarbejde med Kia og Hyundai, hvor SmartThings integreres i elbiler fra de to producenter.

Det betyder, at man i infotainmentsystemet i elbiler fra Kia og Hyundai kan styre smart home-enheder, der er forbundet til SmartThings.

Det er tydeligt, at Samsung nu har fokus på elbiler i deres smart home-platform, der er en af verdens største og i direkte konkurrence med Apple Hjem, Google Home og Amazon Alexa. Tidligere på året afslørede Samsung, at de første ladebokse nu virkede med SmartThings.

Se også: Disse familie-elbiler er bedst i test

Vi anbefaler:
Hvilke elbiler er Bedst i Test?
Her er de billigste elbiler i landet
Hvilken forsikring af elbil er den bedste?