Tesla fremskynder billig elbil til 200.000 kr.

Den billige Tesla til cirka 200.000 kr. er ikke droppet. I stedet har Tesla besluttet at rykke produktionen af den frem, fortæller bilmærket nu.

Tesla fremskynder billig elbil til 200.000 kr.

Tidligere på måneden kom det frem, at Tesla angiveligt skulle have droppet den lovede billige elbil. Men nu fortæller elbilproducenten, at de i stedet vil have den ud på vejene hurtigere.

Se også: Se Teslas udvalg af elbiler i Danmark

Billig Tesla kan være klar allerede til næste år

Det blev tidligere i denne måned afsløret af flere kilder, at Tesla angiveligt skulle have droppet den billige elbil, som Elon Musk flere gange har fortalt var på vej. Efter afsløringen skrev Elon Musk på det sociale medie X (Twitter), at det ikke passede.

I forbindelse med fremlæggelsen af resultatet for 1. kvartal, der blev afholdt ved midnat i går, fortalte den administrerende direktør også om fremtiden. Her kunne han afsløre, at den billige Tesla ikke var droppet. Derimod har bilmærket besluttet at fremskynde udviklingen af den.

“Vi har opdateret vores fremtidige bilprogram for at fremskynde lanceringen af nye modeller,” sagde Elon Musk på mødet.

Han fortalte også, at den billigste Tesla nogensinde kan blive præsenteret i 2025.

I stedet for at udvikle en ny platform vil Tesla anvende den nuværende, der ligger til grund for virksomhedens bedst sælgende Model 3 og Model Y. Det er ifølge producenten billigere og mere effektivt, og vil kunne fremskynde virksomhedens produktion til over 3 millioner køretøjer om året.

Tesla har rapporteret en omsætning på 21 milliarder dollars i første kvartal af 2024, et fald på 9 procent i forhold til året før. Nettoindkomsten faldt med 55 procent til 1,1 milliarder dollars.

Se også: Sammenlign elbiler i Danmark på pris og kvalitet

Flere nye Teslaer på vej

Den billige Tesla forventes at hedde Model 2 og koste omkring 200.000 kroner. Der kan dog være mere på vej, da der på mødet blev talt om “nye biler”.

Det er altså ikke umuligt, at der kan være både ny Model 3 og Model Y i støbeskeen – og måske også helt andre modeller?

Selvom Tesla igen lover at lancere billigere elbiler, har de ikke bekræftet, om der vil komme helt nye billige modeller. Det er muligt, at billigere modeller bare kan være afpudsede Model 3- og Model Y-køretøjer, som alene står for størstedelen af virksomhedens indtægter.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Tesla presset af konkurrenter

Der er slet ingen tvivl om, at Tesla kan mærke konkurrencen fra de kinesiske producenter, og ikke mindst investorer, som efterspørger nye produkter.

Formår Tesla ikke at få lanceret nye billigere elbiler, bliver det svært at følge med producenter som kinesiske BYD, som allerede har et ganske stort udvalg af små billige elbiler. Og det er netop de små billige elbiler, der nu efterspørges i Europa.

Se også: Disse elbiler er Bedst i  Test

Vi anbefaler:
Danmarks bedste ladeløsning til elbiler
Hvilke elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026?