Tesla Model 2 kommer i slutningen af 2021

Tesla forventes i slutningen af 2021 at lancere en mindre og billigere elbil. Her er hvad vi ved om Tesla Model 2.

Tesla Model 2 kommer i slutningen af 2021

Der har længe været snak om en billigere elbil fra Tesla, men vi har endnu ikke set bilproducenten lancere noget. Det kunne dog meget vel ændre sig her i 2021, hvor Tesla Model 2 forventes at blive en realitet.

Nyhederne om en Tesla Model 2 er ikke nye, men den skulle til gengæld være meget længere i produktionen end forventet. Ifølge den kinesiske rapport, så bliver dette den første bil, som fra start til slut bliver lavet på bilproducentens kinesiske designcenter, hvor selve produktion vil ske på den nye gigafabrik, Tesla Shanghai gigafactory.

Tesla Model 2 skulle ifølge rygterne blive en hatchback-udgave af den velkendte Model 3. Den forventes at få en rækkevidde på cirka 350-450 km og vil blive den billigste Tesla elbil nogensinde.

Læs også: Tesla lancerer 2021-modeller af Model S og Model X – se priser

En længe ventet Tesla

Og ser er slet ingen tvivl om, at en mindre og billigere Tesla er ventet. Og det er specielt på det lukrative kinesiske marked, hvor Model 2 forventes at sælge stort. I december 2020 blev der solgt 23.000 Model 3, som blev slået af den mindre kinesisk Wuling HongGuang Mini EV med 33.000 enheder.

Derfor forventes Tesla Model 2 først og fremmest at være til det kinesiske marked, men mon ikke også den vil blive introduceret i andre regioner. Jeg er slet ikke i tvivl om, at en mindre og billigere Tesla vil få stor succes.

Tesla har netop lanceret nye 2021-udgaver af deres Model S og Model X, som forventes at lande senere i år. Sammen med disse kommer den nye Plaid+-model, som angiveligt vil byde på en helt ny batteritype. Dette har producenten endnu ikke valgt at afsløre.

Læs også: Tesla åbner ny Supercharger-fabrik

Flere nyheder om emnet

Siden vi kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. Daniel Søgaard Hald fulgte op på sagen. 5/2/2021 pustede redaktionen nyt liv til historien med nyheden om Tesla åbner ny Supercharger-fabrikKlik her for den efterfølgende artikel.. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.