Tesla på vej med en Model 3 Plaid

Er Tesla på vej med en Model 3 Plaid? Den lynhurtige og samtidig prisoverkommelige sedan kan være Teslas nyeste våben mod nye konkurrenter.

Tesla på vej med en Model 3 Plaid

Selvom Tesla dominerer markedet for elbiler lige nu, kan bilmærket uden tvivl mærke den øgede konkurrence fra nye og veletablerede elbilproducenter. En Tesla Model 3 Plaid kan være et stærkt våben.

Se også: Billig ladeboks til hjemmet

Den hurtigste Tesla Model 3

Skal man tro rygterne er Tesla på vej med en Model 3 Plaid. Plaid-varianten har indtil videre været forbeholdt Model S, der er en af Teslas to topmodeller.

Model S Plaid er med sine 1.020 hestekræfter fordelt på tre elektriske motorer Teslas hurtigste model. På et tidspunkt var Model S Plaid endda den hurtigste elbil på planeten med dens 0-100 km/t tid på 2,1 sekunder og topfart på 322 km/t.

Nye lækkede informationer afslører, at en Plaid-variant af Model 3 kan være på vej.

Se også: Nye elbiler i 2024

Øget konkurrence til Tesla

Dog skruer andre elbilproducenter gevaldigt op for konkurrencen i forsøget på at stoppe Teslas dominans. Der bliver skruet op for ydeevnen, rækkevidde og kvaliteten og ned for prisen – også selvom der bliver tabt penge i farten.

En måde at vise sig frem på og skabe noget opmærksomhed er ved at have den hurtigste bil, der samtidig har en overkommelig pris. Seneste bud på dette er MG, der har lanceret en MG4 XPower med 435 hestekræfter til en pris under 300.000 kroner. Den ræser fra 0-100 km/t på kun 3,8 sekunder.

Og der er flere af denne type elbiler på vej, der skal konkurrere mod Teslas elbiler.

Læs også: Lille og billig Tesla Model 2 får et vildt design

Erstatter en ny Tesla Model 3 Performance?

Specifikationer på en Tesla Model 3 Plaid er der ikke rygter om endnu. Det kunne dog meget vel være, at Plaid-modellen skal erstatte den nuværende Tesla Model 3 Performance.

Med den nye Model 3 (Highland) kan Tesla altså vælge at droppe en Performance-variant og springe direkte videre til Plaid.

Der går rygter om, at denne variant lanceres senere, da Tesla udvikler en spritny elektrisk motor til den. Hvor hurtig en Tesla Model 3 Plaid bliver og hvad den vil koste ved ingen endnu. Men mon ikke Tesla gerne vil vise, at de stadig styrer spillet?

Rygter påstår, at den kommende Model 3 Performance/Plaid tager 0-100 km/t på under 3 sekunder og vil koste omkring 430.000 kroner.

Se også: Alle elbiler fra Tesla