Tesla: Så længe holder batterierne i vores elbiler

Hvor længe holder batteriet i en Tesla egentlig? Det svarer Tesla nu på i en rapport, hvor de viser kapaciteten i batterierne efter mange kilometer.

Tesla: Så længe holder batterierne i vores elbiler

I deres Impact Report 2022 løfter Tesla nu sløret for, hvor meget kapacitet der er forsvundet fra batterierne i deres elbiler efter mange kørte kilometer. Er du en af de mange, der netop har købt eller overvejer at købe en Tesler det garanteret interessant at få svar på, hvor længe batteriet i en Tesla holder.

Se også: Se aktuelle leasingtilbud på elbiler

Hvad er levetiden på batteriet i en Tesla?

Impact Report 2022 giver et overblik over Teslas strategi, mål og visioner, men giver os samtidig et indtryk af holdbarheden af deres batterier i elbilerne. Og faktisk ser det ret lovende ud.

Alle batterier vil med tid tabe kapacitet efterhånden som de bruges og lades op. Men der er forskel på, om det er batteriet i en smartphone eller en elbil. Batteriet i en elbil er nemlig ekstremt kostbart.

Hvor godt batteriet er efter flere års brug har stor betydning for trygheden ved at købe en elbil, for gensalgsværdien og ikke mindst bæredygtigheden generelt i elektriske biler.

I rapporten viser Tesla, hvor meget kapacitet batterierne i deres elbiler har tabt efter 200.000 miles (321.000 kilometer).

Se også: Test af elbiler

Imponerende nok har batterierne kun tabt 12 procent kapacitet efter de mange kilometers brug:

Batteriet i en Tesla taber angiveligt kun 12 procent kapacitet efter mere end 300.000 kilometer.

Kun tal fra topmodellerne

Der er ingen tvivl om, at 88 procent batterikapacitet efter mere end 300.000 kilometer er imponerende. Den opmærksomme har nok allerede lagt mærke til, at her kun er tal fra Teslas topmodeller, Model S og Model X, og ikke de billigste og to mest populære modeller, Model 3 og Model Y.

Model S og Model X kan have den fordel, at de har større batterier end de billigere biler. Større batterier kræver færre opladninger, hvilket betyder mindre slitage. Man kunne også forestille sig, at kvaliteten af disse batterier er bedre end de billigere Tesla.

I rapporten oplyser Tesla heller ikke, i hvor stor grad disse batterier er lynladet eller ladet med langsommere AC-opladning. Lynopladning medfører angiveligt større slitage på batterier i elbiler.

Se også: Dækker elbilforsikringen batteriet?