Tesla udvider i Danmark med syv nye butikker

Teslas er under pres med dalende salgstal og øget konkurrence. I april tager Tesla på charmetur og åbner Tesla pop up-butikker i syv danske byer for at booste salget i Danmark.

Tesla udvider i Danmark med syv nye butikker

Tesla vil gerne gøre danskerne opmærksomme på deres Tesla-centre, elbiler, Supercharger-lokationer og mulighed for prøvekørsler over hele Danmark. Derfor åbner de i løber af april pop-up-butikker i syv større danske byer: Du finder dem i København, Frederiksberg, Herning, Slagelse, Kolding, Aarhus og Odense.

Tesla vil med tiltaget gøre det nemt og bekvemt for alle at opleve deres elbiler, møde dem og diskutere livet med en elbil. For mange, der går og overvejer at købe elbil, kan det være en gylden mulighed for at få sig en prøvetur. Normalt vil det kræve et besøg i et Tesla Center i Danmark, men i pop-up-butikkerne kan kunderne også få lov at prøvekøre Model Y og Model 3.

Det er muligt at se, hvor pop-up-butikkerne åbner og eventuelt bestille en prøvekørsel online på tesla.com.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2023, 2024 og 2025

Her åbner Teslas syv nye pop up-butikker 

  • Field’s i København: 10. april
  • Bruuns Galleri i Århus: 11. april
  • Frederiksberg Centret: 11. april
  • Rosengårdscentret i Odense: 15. april
  • HerningCentret i Herning: 12. april
  • VestsjællandsCentret i Slagelse: 12. april
  • Kolding Storcenter i Kolding: 29. april

Læs også: Sammenlign elbiler fra Tesla

Teslas salg dykker, og konkurrencen skærpes

Siden introduktionen af den første Tesla Roadster i 2008 har Tesla kunnet hvile på laurbærrene, for de etablerede bilproducenter har taget sig rigtig god tid om at konkurrere med Tesla.

2023 var et glimrende år for Tesla, som hjemme i Danmark indtog første- og andenpladsen med Model Y og Model 3 som de mest solgte bilmodeller i Danmark.

2024 går dog anderledes dårligt for Tesla på globalt plan, selv om Tesla stadig topper de danske salgslister. Den amerikanske elbilproducent bliver mødt af stigende konkurrence fra kinesiske elbilproducenter og i særdeleshed BYD. Salget af Tesla-elbiler er på sit laveste i to år og er faldet med mere end 20 procent i årets første kvartal sammenlignet med samme kvartal året forinden.

Tesla er blevet taget på sengen af de kinesiske elbilproducenter, som lancerer den ene billige elbil efter den anden – f.eks. BYD Dolphin til 234.995 kroner og MG4 Electric til 199.999 kroner. Imidlertid koster Teslas billigste elbil, Model 3, 340.090 kroner.

Tesla-direktøren Elon Musk har angiveligt prioriteret at lancere den omdiskuterede og hundedyre Cybertruck før en billig elbil. Det skulle Tesla i starten af marts have taget konsekvensen af ved helt at droppe den billige elbil for i stedet at satse på førerløse robottaxaer.

Det stigende pres på Tesla kan meget vel have fået producenten til at indlede sin charmeoffensiv i Danmark med åbningen af de seks pop-up-butikker i danske indkøbscentre i et forsøg på at øge salgstallene. Det er uvant for Tesla at være udfordret på elbilmarkedet, så det bliver absolut interessant at følge, hvordan resten af året forløber for verdens største elbilproducent.

Se også: Tesla gør klar til lancering af robotaxi