Tesla gør klar til lancering af robotaxi

Elon Musk afslører, at Tesla til sommer vil løfte sløret for en helt selvkørende taxi. Tesla robotaxi lanceres den 8. august 2024.

Tesla gør klar til lancering af robotaxi

Tesla vil afsløre den længe ventede robotaxi den 8. august. Nyheden kommer efter, at nyheden om at Tesla har besluttet at droppe den kommende billige elbil, Model 2.

Se også: Sammenlign priser, specifikationer og kvalitet på elbiler

Tesla Robotaxi lanceres den 8. august

Musk har talt om robotaxi-projektet i årevis, men ligesom så mange andre projekter i virksomheden er det blevet udsat flere gange. Ny tyder det dog på, at der endelig er ved at ske noget.

Det nye robotaxi projekt kan være netop det Tesla har brug for nu, hvor det salget af Tesla-elbiler dykker og investorerne efterspørger nyt fra producenten.

Tesla-aktierne steg med over 3% efter Musks tweet.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2023, 2024 og 2025

Dropper billig elbil

Musk delte afsløringsdatoen fredag, efter at Reuters havde rapporteret, at planerne for Teslas længe ventede lavpris-elbil var blevet skrottet. Musk beskyldte i et tweet Reuters for at “lyve”.

I 2015 fortalte Elon Musk aktionærerne, at Teslas biler ville opnå “fuld autonomi” inden for tre år. I 2016 sagde han, at Tesla ville være i stand til at sende en af sine biler på en køretur på tværs af landet uden menneskelig indgriben inden udgangen af det følgende år.

Elon Musk har selv erkendt, at hans forudsigelser kan slå fejl – nogle gange ganske meget.

Tesla har endnu ikke leveret en robotaxi, et autonomt køretøj eller en teknologi, der kan gøre deres biler til automatiserede køretøjer på “niveau 3”. Tesla tilbyder dog avancerede førerassistentsystemer (ADAS), herunder en standard Autopilot-mulighed eller deres såkaldte Full Self-Driving (FSD).

Se også: De bedste elbiler i Danmark lige nu

Satser stort på selvkørende teknologi

Hos Tesla satses der angiveligt stort på den selvkørende teknologi. Musk har tidligere sagt, at systemet en dag vil gøre Teslas biler utroligt værdifulde.

“Du kan tænke på hver eneste bil, vi sælger eller producerer, som har fuld autonomi, som noget, der i fremtiden kan blive fem gange mere værd, end det er i dag,” sagde han i forbindelse med virksomhedens regnskab for tredje kvartal sidste år.

Eksperter, der har testet systemet, siger, at det stadig er langt fra at kunne køre selv uden menneskelig indblanding.

Tesla autopilot var blandt de dårligste i en nylig dedikeret test af sikkerhedsfunktioner og fartpiloter af mange nye biler, hvor de fleste dumpede. Konklusionen var, at man ikke kunne stole på disse systemer.

Se også: De billigste elbiler på vejene i Danmark

Hos Tesla forudsiger “afsløringsdatoer” ikke en snarlig dato for en kommerciel lancering af et nyt produkt. For eksempel præsenterede Tesla sin fuldt elektriske tunge lastbil, Semi, i 2017 og begyndte ikke at levere den før december 2022. Der produceres og sælges stadig meget få Semi’er den dag i dag.

Der er kan altså gå lang tid endnu, inden vi ser en robotaxi fra Tesla.

Vi anbefaler:
Se hvilke elbiler der er Bedst i Test
Test og anmeldelser af elbiler i Danmark
Her er de absolut billigste elbiler på de danske veje